Gå til sidens hovedinnhold

Zlatan skal gjøre Hammarby til Skandinavias beste

Artikkelen er over 1 år gammel

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic opplyser til Aftonbladet at han har kjøpt seg inn i klubben med rundt en firedel av aksjene.

Tirsdag flørtet han med klubben på sin Instagram-konto. Innlegget var ledsaget av Hammarbys klubbemblem. I tillegg var Stockholm-klubbens offisielle konto tagget.

Nå skjønner man hvorfor. Han har kjøpt 50 prosent av AEG Swedens aksjer i Hammarby og eier dermed rundt en firedel av klubben.

– Jeg skal hjelpe Hammarby å bli best i Skandinavia, sier han i et intervju med Aftonbladet.

– Det fins ikke grenser hvor store Hammarby kan bli, fortsetter han.

– Det føles fantastisk og spennende med Hammarby. Det er helt annet prosjekt og jeg er veldig motivert. Jeg vil være veldig engasjert den dagen jeg slutter med fotball. Jeg ser fram mot å jobbe med fotballen fra en annen vinkel. Ikke bare ute på banen. Selv om jeg kanskje kunne bidratt med noe annet på banen også. Ikke som aktiv spiller, altså, men snarere med å hjelpe de aktive ute på treningsfeltet om den hjelpen behøves. For jeg vet at spillerne i Hammarby er i gode hender, sier 38-åringen.

Avviser spill

Han avviser dermed at han noen gang vil spille i Allsvenskan.

– Jeg har sagt i snart ti år at jeg ikke skal spille fotball i Allsvenskan. Det kommer ikke til å skje, sier han.

Hammarby har i flere tiår vært blant den mest populære klubben i Sverige. Laget hadde denne sesongen størst publikumsoppslutning i snitt i Allsvenskan. Laget spiller sine hjemmekamper Tele2 Arena like vel Globen.

Etter at stjernens kontrakt med LA Galaxy gikk ut har det lenge gått rykter om hvor 38-åringen skal spille neste sesong.

Nomade

Ibrahimovic spilte i Barcelona fra 2009-11, men ble leid ut til Milan i siste del av kontraktsperioden før den italienske klubben kjøpte ham ut av den.

Veteranen innledet karrieren i Malmö før veien gikk til Ajax, Juventus, Inter, Paris Saint-Germain og Manchester United.

Hammarby havnet på tredjeplass i Allsvenskan denne sesongen. Mats Solheim spiller for den svenske storklubben, men synes å være på vei bort etter fem år i klubben.

Kommentarer til denne saken