Gå til sidens hovedinnhold

Ytterligere ti har testet positivt i Averøy

Onsdag formiddag ble det klart at ytterligere ti personer har testet positivt i Averøy. Disse kommer i tillegg til de 17 som kommunen meldte om mandag.

– Averøy har nå en uoversiktlig situasjon knyttet til oversikt over spredning av koronavirus, sier kommunen på sin hjemmeside.

18 barn og ungdommer og 9 voksne er til nå smittet i dette utbruddet. De fleste smittetilfellene er knyttet til Bruhagen barneskole, og nærkontakter og familiemedlemmer til elever der. Det foregår fortsatt smittesporing, og nærkontakter blir identifisert og bedt om å teste seg.

Det er satt opp en egen plan for hurtigtesting ved Bruhagen barneskole og Averøy ungdomsskole de nærmeste dagene.

Les også

Har startet massetesting i Averøy: – Nei, vi har ikke full kontroll

Lokale tiltak

Ut fra situasjonen og for å hindre smittespredning, innførte kommunen mandag lokale tiltak til og med søndag 12. september:

1. All fritidsaktivitet blant barn og unge opp til 18 år stanses med umiddelbar virkning

2. Bruhagen barneskole går over til gult nivå, med hjemmeundervisning for 2. klassetrinnet og testregime. Øvrige skoler driftes på grønt nivå, med økt fokus på smittevernrutiner og testregime.

3. Averøy Kulturskole drives ved fjernundervisning for å unngå krysning mellom skoler

4. Det gis sterke anbefalinger om bruk av munnbind der en ikke kan opprettholde avstand, også på kollektiv trafikk som skolebuss og liknende.

5. Ved arrangementer for voksne anbefales det på det sterkeste å følge antalls-, avstands- og smittevernregler.

– Barnehagene driftes foreløpig på grønt nivå, men vi overvåker situasjonen tett. Det kan bli aktuelt å endre tiltaksnivået i barnehagene dersom det viser seg at en får økt smitte, opplyser kommunen.

Kommentarer til denne saken