Gå til sidens hovedinnhold

Opera- og kulturhus i Kristiansund trengs nå

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til kulturminister Trine Skei Grande.

Kristiansund er en deilig by å bo i, og vi vet at mange liker å komme hit på besøk både som turister og besøkende for øvrig. Det er likevel noe helt vesentlig som mangler. Vi har ikke et samlingssted for det brede kulturlivet i byen vår, slik et kulturhus som kan huse operaen, museet, biblioteket og kulturskolen vil bli.

Vi som skriver dette er opptatt av å skape best mulig oppvekstmiljø for våre barn og unge, og skape en by og en region som det er attraktivt å flytte tilbake til for våre barn når de har vært ute og tatt utdanning eller av andre grunner vært borte fra byen en stund.

Kulturell infrastruktur er viktig for tilflytting og lyst til å bo et sted. Vi tør si at dette i særlig grad gjelder for kvinner. Og er det noe vårt distrikt trenger, er det flere kvinner som enten blir værende her eller som kommer flyttende hit.

Vi har sett at du har vært på besøk i Kristiansund og snakket varmt om bygging av et opera- og kulturhus her i byen, og vi vet at du kjenner prosjektet. Vi vet også at Venstre sine folk som Pål Farstad og Ragnhild Helseth har argumentert sterkt for at et slikt hus må på plass, og vi regner med at du hører på dem! Det er fint at partiet ditt jobber med oss som vil ha opera- og kulturhus, men det hjelper lite hvis dere ikke får det til.

Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune har lagt penger på bordet og gjort sine positive vedtak. Prosjektet er klart. Nå forventer vi at du som kulturminister får på plass statens bidrag slik at vi kan få Opera- og kulturhus i Kristiansund. Vi trenger det. De unge trenger det. Kommende generasjoner trenger det. Alle trenger det. Det er du som kan gjøre noe med det.

Med vennlig hilsen medlemmer av facebookgruppen " Vi som ønsker nytt Opera og kulturhus i Kristiansund".

Kommentarer til denne saken