Husleie i omsorgsboliger

Av
DEL

MeningerDet er tydelig at kommunikasjonssjef Lyngvær ikke har fulgt med i timen.

Hvis beboere i omsorgsboliger var så fornøyd med den høye husleie, så lurer jeg på hvorfor en del beboere etter å ha tatt kontakt med advokat og takstnemnd, fikk betydelige reduksjoner i sin husleie , noen med opptil 2000 kr. i mnd. Ref. TK 13. febr. 2018.

Ikke bare endte det med husleiereduksjon, men kommunen måtte også tilbakebetale store summer, samt betale takstnemnd og vurdere å betale advokatutgifter. Videre ble det i artikkelen uttalt at det skulle foretas en gjennomgang av husleie for ca. 250 kommunale leiligheter. Det er forståelig at dette kan ta tid for leiligheter som ikke er omsorgsboliger. For omsorgsboliger burde ikke

dette ta så lang tid, da disse er samlokaliserte, har felles base, samme størrelse og noenlunde samme standard, samt felles driftsutgifter.

I slike samlokaliserte boliger er og må husleien være lik for alle beboere, enten beboeren er ung ufør eller minstepensjonist. Det går nå mot 2 år siden TK hadde denne artikkelen, og isteden for prisreduksjoner, har beboerne fått økt husleie ytterligere 2 ganger med til sammen ca 650 kr.

Det er kanskje på tide at ordfører og rådmann kan komme med nye uttalelser i sakens anledning ?

Artikkeltags