Gå til sidens hovedinnhold

Wintershall dea selger andeler i Nyhamna gassterminal

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjennom sitt heleide datterselskap WintershallNorge, har Wintershall Dea vedtatt å selge sin andel på 5,0304 prosent i Nyhamna til CapeOmega og sin andel på 13,255 prosent i Polarled til SolveigGas Norway.

Transaksjonen er del av optimaliseringen av den globaleporteføljen til Wintershall Dea etter fusjonen mellom Wintershall og Deai mai 2019.

Dette melder selskapet i en pressemelding tirsdag 1. oktober.

– Salget av disse andelene er viktig for selskapets verdiskaping gjennom en aktiv porteføljeforvaltning. Transaksjonen gjør det mulig for oss å effektivisere forretningsaktivitetene våre i Norge og fokusere på de delene av porteføljen som har høyere prioritet, sier Mario Mehren, konsernsjef i Wintershall Dea.

Administrerende direktør i Wintershall Dea Norge, Alv Solheim, sier dette:

– Norge vil fortsatt spille en viktig rolle i Wintershall Deas internasjonaleportefølje i årene som kommer, og denne transaksjonen er i tråd med vår strategi om å fokusere på oppstrømsaktiviteter samt våre ambisjoner om å oppnå vekstmuligheter på den norske sokkelen.

I tillegg til å være operatør for tre produserende felt på norsk sokkel, bygger Wintershall Dea også ut de egenopererte Dvalin- og Novafeltene.

Wintershall Dea er også partner i flere profilerte prosjekter somfor eksempel Njord-oppgraderingen, Ærfugl-utbyggingen og Snorreutvidelsen.

Transaksjonen forventes fullført innen slutten av 2019, i påvente avgodkjenning fra Olje- og energidepartementet og Finansdepartementet.

Om Polarled:

*Polarled er den første rørledningen på den norske kontinentalsokkelen som krysserPolarsirkelen.
* Rørledningen ble ferdigstilt i 2015 og har levert gass til Nyhamnagassterminal siden fjerde kvartal 2018, da Aasta Hansteen-feltet startet produksjon.
*Rørledningen er konstruert slik at den kan kobles til fremtidige feltutbygginger i området.
*Gassco AS er operatør for Polarled.

Kommentarer til denne saken