Flyplassen i Honningsvåg måtte stenge tirsdag kveld etter at et Widerøe-fly med 37 passasjerer kjørte seg fast i snøen på rullebanen.

Flyet holdt på å taxe ut på rullebanen da det satte seg fast i en snøfonn, skriver iFinnmark. Flyet hadde kommet fra Mehamn og skulle videre til Hammerfest og Tromsø.

– Tilsynelatende har Widerøe-piloten feilnavigert litt og havnet med nesehjulet i løs snø og satt seg fast, sier lufthavnsjef ved Honningsvåg lufthavn, Ronny Andersen.

En tekniker skulle flys til Hammerfest og så kjøre til Honningsvåg for å få flyet løs fra snøen. Dette ville ta flere timer.

Passasjerene ble i stedet satt på en buss med kurs mot Hammerfest. Hva som vil skje videre der, var ikke klart tirsdag kveld. Widerøe bekrefter til NRK at ingen hoteller i Honningsvåg, Hammerfest og Alta har plass til de strandede flypassasjerene.

– I verste fall må de overnatte på flyplassen. Vi skal ta vare på dem så godt vi kan, og de skal få mat. Men det er ikke så lett når det er fullt over alt. Stakkars folk. Vi er kjempelei oss, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe.