If har gått gjennom navnet på flere titusen hunder som har forsikring i selskapet, og laget en statistikk over de vanligste hundenavnene. De tre mest populære hundenavnene i Norge er – ifølge en pressemelding fra forsikringsselskapet – Luna, Bella og Leo.

– Litt mer uvanlig, men jeg kjenner til en familie med to dachser som kalles Strikk og Binders, sier Martine Fossem Nygaard, veterinær og ansvarlig for selskapets dyreforsikring i pressemeldingen.

Statistikken viser at det er regionale forskjeller på hva som er populært

– Det er litt som det er med fornavn på mennesker, sier Nygaard.

Det er forskjeller på navnesettingen innen ulike hunderaser. De tre vanligste elghundnavnene er Bamse, Mira og Storm. Bamse er imidlertid ikke et navn som dukker opp hos chihuahuaene ... Her er Bella, Milo og Luna populært. Blant golden retrieverne er det en rekke med L-navn på de tre øverste plassene: Luna, Leo og Linus. De vanligste schæfernavnene er Mira, Odin og Luna.

– Det virker som eierne tenker mer utenfor boksen når det velges kattenavn. En kunde vi hadde innom klinikken jeg jobbet på, hadde hatt planer om at familien skulle kjøpe hund, men med baksmell på skatten ble det katt i stedet. Den ble da kalt Restskatt, sier Fossem Nygaard.

Her er Norges ti mest populære hundenavn: Luna, Bella, Leo, Max, Molly, Mira, Kira, Milo, Theo og Charlie.