VM i langrenn og skiskyting for parautøvere ble – som stort sett alt annet – koronaavlyst i mars. Nå er det klart at Nils-Erik Ulset (37) fra Tingvoll også blir snytt for et VM på hjemmebane på Lillehammer i 2021.

Det ble onsdag klart at historiens første felles verdensmesterskap for parautøvere i snøsportene langrenn, skiskyting, alpint og snowboard, utsettes til starten av januar 2022. VM skulle etter planen arrangeres på Lillehammer i februar neste år.

Årsaken til utsettelsen er, ifølge en pressemelding fra Norges skiforbund, usikkerheten og utfordringene knyttet til covid-19.

– Vi vet hvor mye arrangementet betyr for mange og forstår godt skuffelsen over å måtte vente et helt år, men mesterskapets omfang, varighet og kompleksitet lar seg ikke forene med smittesituasjonen nasjonalt og internasjonalt. Risikoen for smittespredning hos frivillige, utøvere og i lokalsamfunnet gjør det ikke forsvarlig å gjennomføre som planlagt, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

Mesterskapet, som er det største arrangementet i Norge for parautøvere siden De paralympiske leker på Lillehammer i 1994, skulle opprinnelig startet 6. februar 2021 og pågått i 14 dager, med 750 deltakere fra over 30 nasjoner og 700 frivillige.