Etter tirsdagens dramatiske sprint der Kårvatn ikke fikk gå finalen fordi den ene skia var ti gram for lett, var det torsdag klart for motbakkerennet vertikal i VM i randonee.

Før VM sa Kårvatn at han hadde størst sjanse til medalje på sprinten, og at at han tok det han fikk på de to andre konkurransene. Torsdagens vertikal, som handlet om å komme seg fortest mulig opp de bratte fjellene i Andorra, var første sjanse for Kårvatn.

17-åringen, som fyller 18 kommende søndag, gikk et meget godt løp. Ifølge pappa og delegat Gudmund Kårvatn forteller at Erik gikk ut ganske rolig, men at han gikk seg opp til en fjerdeplass i det 27 mann store feltet.

Inn mot mål buttet det litt i mot, men han la sterke utøvere som Julian Tritschner og Finn Hösch bak seg. Kårvatn gikk totalt utslitt i mål til en 11. plass. Etter at dommerne var ferdig med å vurdere anker, endte Kårvatn på 10. plass.

VM avsluttes med individuell klassisk lørdag. Den konkurransen handler om å gå til topps for så å kjøre raskest mulig ned til mål.

Resultatene fra torsdagens vertikal finner du her.