Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Til Kristiansund for å bli eiendomsmegler i et av Norges tøffeste marked

Nede på kontoret i Langveien sitter fire kommende meglere — sultne på ny kunnskap og erfaring. Det er ingen hemmelighet at boligmarkedet i Kristiansund er tøft for tiden. Ulrik, Silje, Brynjar og Morten er ferskinger i Eiendomsmegler 1 sitt traineeprogram, og ser på Kristiansundsmarkedet som en spennende utfordring!

Annonsørinnhold i samarbeid med

Ulrik Bakke

Harstadgutten Ulrik Bakke (25) studerer eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI i Trondheim. Bakke var, som mange andre, veldig usikker på hva han ville bli etter VGS. Han visste at han ønsket en sosial jobb og en variert hverdag med mange utfordringer, og valget endte dermed på eiendomsmegling — noe som har vist seg å være fullklaff!

Mitt beste råd til kommende meglerstudenter er å søke på traineestilling allerede under ditt første studieår. Et treårig traineeløp vil gi deg såpass mye erfaring og kompetanse at du stiller sterkt i konkurransen mot erfarne meglere den dagen du skal søke jobb.

Ulrik Bakke

Avdelingsleder i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, Alexander Bjerkås, oppfordrer VGS-elever til å komme innom kontoret og få gode råd til videre studieløp.

Men hva gjør egentlig en trainee?

«Vi jobber tett på eiendomsmeglerne for å suge til oss all lærdom vi kan få. Vi gjør mange av de samme oppgavene som en fullmektig, men har begrenset med ansvar og beslutningskraft.» 

Silje Maria Bauge

Silje Maria Bauge (21) er sisteårsstudent i eiendomsmegling ved Høgskulen på Vestlandet. Hun er opprinnelig fra Bergen, og synes det er veldig koselig å bo i lille Kristiansund. Hun ser ingen hindringer i å jobbe i et tøft marked — snarere tvert imot! Silje er ei jente som liker å ha mange baller i luften.

Man lærer helt andre ting av å jobbe i Kristiansund, framfor i for eksempel Bergen. Det er et tøffere marked her, og man må jobbe på en helt annen måte. Man blir god på andre ting, som å knytte relasjoner og følge opp kundene. Det er en veldig nyttig erfaring!

Silje Maria Bauge

Til tross for en brattere læringskurve, forteller Bauge at hun forstår mye mer når hun får prøve seg i praksis, framfor å sitte i forelesningssalen. Hun drives av fornøyde kunder, og synes det er det som gjør hverdagen vel verdt innsatsen.

Mitt beste råd til kommende meglerstudenter; vær på! Det er for mange meglerstudenter sammenlignet med ledige jobber i bransjen, så det gjelder å skille seg ut. Selv engasjerte jeg meg, og ble styreleder i linjeforeningen for meglerstudentene på skolen min. Det viste seg å være et viktig skritt i riktig retning for meg – da det gjorde at jeg kom i kontakt med Eiendomsmegler 1 i Kristiansund.

Silje Maria Bauge
Brynjar Skår Bergesen

Brynjar Skår Bergesen (21) begynte nettopp på sitt andre år som meglerstudent ved Høgskulen på Vestlandet, men kommer opprinnelig fra tettstedet Fitjar i Hordaland. Han så traineestillingen i Kristiansund som en gylden mulighet til å få erfaringen han jaktet på.

Det er ikke noe problem å være student i full jobb her. De legger veldig godt til rette for oss. Vi jobber med skole i arbeidstiden, og står fritt til å reise på undervisning om vi ønsker det. Nøkkelen er å ha en struktur som funker for deg!

Brynjar Skår Bergesen

Bergesen motiveres av interne konkurranser mellom kollegene. Utfallet av konkurransen er uansett positivt, da traineene lærer av hva de andre gjør når de lykkes.

Morten Høvik

Kristiansunderen Morten Høvik (29) er den nyeste traineen i gjengen. Han har jobbet som bilselger i flere år, og hadde ingen planer om å bli eiendomsmegler før han en dag fikk presentert et uimotståelig tilbud om traineestilling. To måneder senere var han på plass. Høvik hadde økonomiutdannelse fra før, og trengte kun noen ekstra fag for å få det godkjent som meglerutdanning. Høvik har allerede bodd utenbys, og trives nå som meglertrainee i kjent territorium.

Det er gøy å kunne jobbe med boligsalg i byen jeg har vokst opp i, og å kunne hjelpe kjentfolk med kjøp og salg av bolig!

Morten Høvik

Vet hva de går til

Alle fire synes det er betryggende å få prøve seg som trainee før de kaster seg ut i markedet for å selge hus. Etter traineeløpet ved de godt hva de går til, og kan dermed gå inn i en ny jobb med litt høyere selvtillit.

De fire meglerspirene er stolt av å få jobbe hos et firma som har blitt kåret til Norges beste arbeidsplass flere år på rad. De er en sammenspleiset gjeng, og miljøet er upåklagelig.

Dette er en stor bedrift med masse muskler. Selv om vi jobber i Kristiansund, vet vi også at det er rom for andre muligheter. De legger alt til rette for at vi skal lykkes!

 
Del artikkelen på Facebook