Annonsørinnhold i samarbeid med Jostein Skjetne AS

Hva er dette?

 
 

Din lokale malermester - med over 40 års erfaring

Maling har alltid vært en viktig del av den norske kulturarven og har engasjert mennesker i flere tusen år. Jostein Skjetne vokste opp i en byggeglad familie, hvor han som regel stod for malingen. Nå er det 40 år siden han startet for seg selv og setter farge på hverdagen hos befolkningen på Nordmøre.

Annonsørinnhold i samarbeid med Jostein Skjetne AS

Jostein Skjetne AS

Første gang Jostein Skjetne utførte et maleroppdrag for eget firma var i 1978. Den maleglade unggutten var ferdig med læretiden i Trondheim og hadde nettopp opprettet et enkelpersonforetak. Nå gledet han seg til å komme i gang for fullt. I 1983 flyttet firmaet til Frei og fire år senere ble Jostein Skjetne gjort om til et AS. Den allerede så rutinerte malermesteren drev alene frem til 2008 da Bernt Rune Sund ble medeier.

– Det har tatt lang tid å bygge opp bedriften til hva det er i dag. Vi vokste sakte, men sikkert og i dag er vi 18 personer inkludert en lærling, sier Skjetne.

Han forteller videre at de har vært en godkjent lærebedrift de siste 15 årene, og at det alltid er en lærling med på laget.

– Per i dag har vi ingen jenter med på produksjon. Det er kun Eva og meg på kontoret. Vi vil gjerne ha med jenter, legger Renate Dørdal til. Hun er kontormedarbeider og og tar seg av det meste på kontoret som innebærer alt fra kalkulasjon, prosjektregnskap, HMS og personalpolitikk. 

Den godt etablerte bedriften er i konstant utvikling. Ett av stegene er å anskaffe nye, kompetente medarbeidere. Nå etterlyser de jenter som ønsker å bli en del av gjengen.

Det avholdes også en rekke kurs, både internt og med leverandører slik at medarbeiderne er oppdatert om hvilke produkter som er tilgjengelig, bruksområder og funksjoner.

Malerfirmaet tilbyr varierte oppgaver for fagpersonell som er interessert i å utvikle seg i et spennende faglig miljø. På den måten kan de også bidra til å vedlikeholde og videreutvikle håndverkerbransjen. Her kan du starte som lærling, ta svennebrev, bli arbeidsleder og videre til mesterbrev om ønskelig. Skjetne understreker at de legger stor vekt på de ansattes sikkerhet og HMS.

– Vi har en allsidig arbeidsstab som kan påta seg oppdrag som parkettsliping, tapetsering, gulvbelegg, flislegging og maling. Ikke alle som kan brukes til alt, men vi har personalet til å utføre de fleste jobber når vi bruker dem riktig. De er flinke folk som kan takle det meste. Mange har lang fartstid og erfaring. De som kommer inn til oss de blir her, sier Skjetne fornøyd.

Det faglige miljøet er godt, med engasjerte medarbeidere. Én av årsakene er at det fokuserer mye på sosialt samvær og trivsel på arbeidsplassen. Medarbeiderne har konkurransedyktige betingelser og de fleste har firmabil. 

Bernt Rune Sund (t.v.) og Jostein Skjetne trives godt med å sette farge på byen.

Vi bevarer byens historie

Jostein Skjetne AS tilbyr alle typer tjenester innen sitt felt: Gulvarbeid, maling, tapetsering og våtrom. Fokuset ligger på at det skal være kvalitet i alle ledd.

Bedriften er godt fornøyd med å kunne bidra til den lokale utviklingen. De påtar seg små og store oppdrag for både private, næringsliv, det offentlige og bedrifter.

De fleste av oppdragene kommer fra lokale entreprenører, som det er viktig å ha et godt samarbeid med. 

Selv om alle prosjekter og oppdrag er like viktig, er det noen jobber som huskes bedre enn andre. Skjetnes forteller entusiastisk om storstua Festiviteten i sentrum av Kristiansund og landstedet Knudzonlunden.

Prosjekt Festiviteten ble påbegynt i 2011 og det tok 11 måneder før den åpnet for publikum igjen. I vegger og tak satt en 100 år gammel historie. Festiviteten ble ødelagt under krigen og var ikke gjenoppbygd til gammel standard. Nå skulle den verneverdige bygningen på nytt vekkes til live – og kravene til arbeidet som skulle utføres var strenge. Det er ikke bare å skulle kombinere dagens krav med verneinteressene. Jostein Skjetne AS stod for maling, gulvlegging og tapet under restaureringsprosjektet. Skjetne legger ikke skjul på at de møtte en del utfordringer underveis, men at alt ble løst til slutt.
Jostein Skjetne AS innehar sentral godkjenning på verneverdige bygg. 

 

Samtidig som de jobbet på Festiviteten gikk de i gang med Knudzonlunden, eller bare Lunden som den er kjent som blant lokalbefolkningen. Det gamle forretningshuset er fra midten av 1800-tallet og ble brukt som landsted i 1874. Hovedhuset er i sveiserstil og huser i dag blant annet en konferansesal med plass til 130 mennesker.

– Huset ble kjøpt opp av Sparebank1 Nordvest og brukes til representasjons- og konferansested. Her ble det en kjempestor oppussingsjobb av mange bygninger. Sluttresultatet ble flott, smiler Skjetne.

Verneverdige bygninger og gode minner om vel utført jobb. De to prosjektene Festiviteten og Knudzonlunden er ikke det største oppdraget malermesteren har hatt. Det er Vikan-gården, et stort kontorbygg på 15 000 kvadratmeter. Det er malerfirmaets største oppdrag i antall kvadratmeter.

Av andre lokale prosjekter kan også Karihola Barnehage, Nordlandet Barnehage, det nye servicekontoret til Kristiansund kommune, Skatteetaten, Sushi Bar og Jordbærpikene.

Bedriften har også en rammeavtale med Kristiansund kommune, og utfører en mengde forsikringsoppdrag gjennom Håndverksgruppen. 

Peter Gerboth har fullt fokus og stø hånd når han er i gang med arbeidsdagen.

Malermesterens gode råd

Gjennom alle de årene Skjetne har holdt på er det én ting han ikke gir slipp på: Kvalitet!

– Det er viktig for meg at arbeidet har høy standard og at vi alltid leverer kvalitet. Vi skal levere etter kundens forventning. Det er kundens forventning vi bruker som styringsmål, ellers graver vi vår egen grav, sier Skjetne bestemt.

Dørdal skyter inn at de er et stødig firma som har levert kvalitet over tid. Det er hovedårsaken til den lange levetiden.

– Vi er ikke et blaff. Kundene vet hva de får og de vet at vi er her etter endt prosjekt. Dette gir kunden trygghet. Dermed kan vi skryte av et godt rykte, fortsetter hun.

Trendene har også endret seg siden Skjetne startet opp i 1978. Nordmenn topper Europalisten når det kommer til oppussing. Malermesteren forteller at nå er det slette flater med matt maling som gjelder. Det gir nemlig et mer eksklusivt preg på både rom og bolig.

– Så skal det være mye mer farge enn før. Nå har det vært dypere, mørkere farger. Ifjor så vi en stor økning i grønt i ulike toner. I 2019 er tendensen mer nøytral, dus og sober. Det viktigste er at man er tro mot sin egen stil, og at man ikke slavisk følger trender. Men at man kanskje utfordrer noe, og setter litt farge på enkelte vegger og rom. Gjerne en farge som gjør deg glad, smiler Dørdal. 

Renate Dørdal (t.v.) og Eva Kristin Skjetne diskuterer fargevalg.

Kvalitet i alle ledd gir fornøyde kunder

Nordmenn liker å pusse opp. Rett og slett fordi vi liker å ha det fint rundt oss. Når vi skal i gang med oppussing har de aller fleste gjort seg opp en formening om hvordan de vil ha det, hvilke farger og hva slags parkett hvert rom skal ha. Inspirasjon og ideer får vi fra kataloger, fargekart, bloggere, instagram og nettsider. Det medfører at også fagfolkene må ha kunnskap om hva som skjer på markedet og hva kundene ønsker.

– Vi er medlem av Malermesternes Landsforbund og i nasjonale foreninger, så det kommer mye informasjon derfra i form av fagblader og oppdateringer. Så er vi ofte på bransjemesser. Vi har også en fargebar i lokalet vårt. Mange av våre kunder ønsker råd og tips når det kommer til fargevalg og sammensetning, og vi hjelper gjerne til, sier Dørdal.

Bedriften – og bransjen generelt – er opptatt av å bruke miljøvennlige produkter. Skjetne forteller at de tilbyr produkter som passer både for håndverkeren mens han jobber og for sluttbruker.

Hva bør vi tenke på når det kommer til fargevalg? Dørdal anbefaler å se an hvordan lysforholdene i rommet er, hva slags type hus og stil man har for deretter å sette sammen noe som føles nytt, men som samtidig er langvarig. Velg en farge som står over flere år, samtidig som den har et personlig preg.

– Mange velger en nøytral base og har en kontrastvegg som bryter litt. Den veggen kan lett males over om fargen plutselig ikke er trendy lenger. Det samme gjelder også tapeter og kalkmaling. Nå skal det være en kombinasjon av stilig, men også ha personlighet og preg, sier hun.

Skjetne anbefaler også at kundene kommer innom for en samtale hvor man kan kartlegge behov og se på løsninger. Da er det greit å ha med seg plantegning eller bilder av bolig og rommet som skal pusses opp.

– Vi drar gjerne ut på befaring også. Så spør vi mye slik at vi kan kartlegge alle behov og ønsker, fortsetter han.

Jostein Skjetne AS er opptatt av å levere kvalitet i alle ledd. Det gjelder fra første kontakt med kunde til prosjektet er ferdig levert. Filosofien fungerer, og det mangler ikke på positive tilbakemeldinger. Til stadighet vanker det invitasjoner om å komme hjem til fornøyde kunder for å se sluttresultatet. Det hender til og med at de hjelper kundene med å henge opp bilder og dekorere. Service er like viktig som kvalitet, spesielt i en liten by hvor jungeltelegrafen går fort.

Med over 40 års erfaring er Jostein Skjetne AS en malermester du kan stole på. Her er det kvalitet i alle strøk!

Jostein Skjetne AS

• Malermester Jostein Skjetne AS er et ledende malerfirma på Nordmøre. Bedriften er en totalleverandør innen malearbeid, gulvbelegg og rehabilitering.
• Firmaet ble etablert av Jostein Skjetne den 01.06.1978. Bedriften flyttet til Frei ved Kristiansund den 01.05.1983. Etablert som aksjeselskap i 1987. Jostein Skjetne drev selskapet som eneeier frem til 2008, da Bernt Rune Sund kom inn som medeier.
• Vi utfører alt innen maler- og gulvbeleggfaget, og har nødvendig utstyr og ressurser til å utføre både små og store oppdrag. Bedriften har i dag 18 ansatte. Vi er godkjent opplæringsbedrift, og har for tiden 1 lærling.
• Bedriften har både lager og kontor i Ørnvika på Frei. Der har vi kjøpt bygget der den tidligere dagligvarebutikken holdt til. Bygget er grundig oppgradert, og fremstår i dag som moderne.
• Vi har rammeavtale med Kristiansund kommune.
• Vi er sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift.
• Jostein Skjetne AS er av Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund og medlem i Håndverksgruppen AS, som blant annet omfatter forsikringsmarkedet.
• Vi er godkjent for ansvarsrett.

Del artikkelen på Facebook