Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Våre dyktige fagfolk oppfyller boligdrømmen fra A til Å

Annonse fra Bygg-Compagniet AS

Sammen er vi sterke! I 1995 slo fem snekkere seg sammen og er i dag er godt bevis på at utsagnet er sant. Bygg-Compagniet er i dag et lokalt og stødig firma som har spesialisert seg på totalentrepriser. De hjelper deg gjerne med å oppfylle boligdrømmen!

Jan Arve Kvisvik er en dreven mann i bransjen. Utdannet bygg- og anleggsingeniør i 1979, grunnlegger og medeier av Jak Arkitekt AS og nå medeier i Bygg-Compagniet.

– Jeg kom inn i Bygg-Compagniet i 2012. Før det jobbet jeg 18 år i Tradbo AS. I mange år samarbeidet jeg med Bygg-Compagniet gjennom Jak Arkitekter, hvor jeg var i ni år. Da tidligere daglig leder i Bygg-Compagniet sluttet, spurte de om jeg ville overta. Jeg var ikke sen om å si ja, smiler Kvisvik.

Med seg på laget har Kvisvik åtte ansatte, inkludert en lærling og en deltidsansatt. Daglig leder legger ikke skjul på at det er viktig med lærlinger, slik at de kan rekruttere til bransjen og øke antall tømrere. Han er godt fornøyd med Johan Neraas, som har gått i lære siden mai 2018. Neraas kjente godt til Bygg-Compagniet etter å ha hatt sommerjobb der i flere år.

– Lærlinger er også viktig for bedriften når man legger inn anbud på totalentreprise. Det er ofte et krav om at det skal være en lærling i bedriften for at man skal være aktuell for jobben, sier Kvisvik.

To av de ansatte har vært med siden oppstarten i 1995, hvorav en fyller 67 år til høsten og blir delvis pensjonist. Deres erfaringer fra jobb på skipsverft kommer godt med, og de drevne tømrerne viderefører gjerne kunnskapen til sine medarbeidere.

– Alle våre ansatte kjenner bedriften og systemene godt. De trives godt og står på for å få jobbene unna. Byggeplasslederen vår er knappe 30 år, og er den yngste av oss. Han er godt utdannet, veldig oppegående, har god teknisk innsikt og er svært interessert i jobben og faget sitt. Jeg stoler på ham og han er flink til å lede de andre på byggeplassen. Vi har også to arbeidsomme latviere med på laget og disse jobber turnus. Så jeg er godt fornøyd med de ansatte vi har i dag, smiler Kvisvik.

Bygg-Compagniet driver med bygging av bolighus, hytter, nærings- og offentlige bygg. De er også medlem av Byggmann, en av Norges største boligkjeder, med over 100 forhandlere over hele landet. Dermed er Bygg-Compagniet godt rustet til å virkeliggjøre din bolig- eller hyttedrøm. Gjennom Byggmann har bedriften kataloger for hus, hytter og garasjer som vi sender ut til våre kunder. Dyktige fagfolk geleider deg gjennom hele byggefasen fra A til Å, og de sørger for at byggeprosessen blir en hyggelig opplevelse med et resultat du blir fornøyd med. 

Jan Arve Kvisvik (f.v.), byggeplassleder Jens Guldstein Aarset og Johan Neraas er stolte av å være en del av Bygg-Compagniet AS.

Vi hjelper deg med drømmeboligen

Det er 2,5 år siden Bygg-Compagniet ble medlem av Byggmann. Kvisvik kjente godt til kjeden fra tiden i Tradbo, og liker konseptet og husene kjeden tilbyr. Det er hus for enhver mann og kvinne og for alle smaker. Det er en rekke varianter, med alt fra tradisjonelle hus til funkishus. Tanken er å skape en bolig hvor dine drømmer skal kunne leve sitt eget liv. Et sted hvor du finner ro og hvile. Et sted du kan samle krefter.

Med lang fartstid i bransjen har Kvisvik godt kjennskap til endringer i markedet. For 30 år siden var det helt vanlig at huskjøpere møtte opp hos byggefirmaet for en lengre prat om bolig og byggeprosessen. I dag virker det som om folk vet hva de vil før de kontakter byggefirmaet.

– Kataloger og internett har endret markedet. All informasjon er jo tilgjengelig der. På en måte er det jo positivt siden det er mer effektivt. Det motsatte er jo at huskjøpere ikke tar seg tid til lengre samtaler med fagkyndige og får hjelp med planløsningen, sier Kvisvik.

Den beste løsninger for oppfyllelse av boligdrømmen er dermed en kombinasjon. Ha en idé om hvordan boligen skal være og ta så en prat med en fagkyndig. Da får dere mulighet til å ta vekk eller legge på etter eget behov. Et hus man ser i en bolig oppfyller nødvendigvis ikke alle krav eller ønsker man har. Rådslagning med daglig leder i Bygg-Compagniet kan medføre at dere får en bedre løsning, tilpasset akkurat deres behov.

– Veldig mange kommer inn med et hus fra en katalog og ber om en pris. Våre fagkyndige kan komme med en skreddersydd løsning som passer akkurat dine behov og tomt. Da kan vi ta en befaring slik at vi finner den beste løsning med tanke på solorientering, utsikt og terrenget. Vi kan tilpasse kundenes ideer inn i det endelige planforslaget. Dette gir mange fordeler og man kan få mer verdi i huset etter å ha hatt et personlig møte med oss, forteller Kvisvik. 

Byggingen av drømmehytta er i full gang. Byggplassleder Jens Guldstein Aarset (t.h.) og tømrer Kurt O. Holtbakk.

Stolte av å være med på den lokale utviklingen

Bygg-Compagniet jobber med totalentreprise, som innebærer at de henter inn priser fra rørleggere og elektrikere og kobler kunden opp mot disse i forbindelse med detaljering.

Firmaet har en rekke lokale samarbeidspartnere, som blant annet inkluderer Belsvik Elektro, Elektroservice, Langset Rør og Bakken VVS.

Fordelen med totalentreprisen er at kunden får en totalpris å forholde seg til, som igjen kan brukes direkte til kostnadsoverslag. Når man så skal ha en garantistillelse fra byggefirmaet, får du dette på hele prosjektet og ikke på hvert enkelt fag.

Hos Bygg-Compagniet er de opptatt av kvalitet og pris. Sistnevnte er avgjørende for kunden når det kommer til finansieringsmuligheter. Er prisen for høy, minsker sjansen for finansering, og husdrømmen brister.

Ifølge Kvisvik er en estimert pris på tomt og bolig på 100 kvadratmeter på rundt 3 millioner.

Også trendene har endret seg i løpet av Kvisviks lange karriere. Smarthus er på full fart inn. Det samme gjelder hus med selvvaskede vinduer, vinduer med solfaktor, gjerne trelags laminerte sikkerhetsglass og som er isolerte mot lyd.

Miljø og klima står også mer i fokus enn tidligere. Bygg-Compagniet følger de nye forskriftene med tanke på nettopp dette. De utfører tetthetsmåling på husene de bygger, og sørger for at husene blir som kravene sier. Når huset bygges utføres en kontroll på alle detaljer som er utført for å sjekke at disse er utført etter forskriftene. Alt blir naturligvis dokumentert.

Bygg-Compagniet har hovedkontor hos Aure Bil og Fritid Eiendom på Kjeklia. De er i ferd med å flytte lageret fra Meierbygget i Aure sentrum. De påtar seg også oppdrag på Nordmøre, og kundemassen består av private, offentlige og næringsdrivende.

Den 1.mai flytter Bygg-Compagniet inn og starter opp Tjeldbergodden Elementfabrikk. Her skal det produseres hus, hytter, garasjer, haller og næringsbygg i tre.

De leier fabrikklokaler/produksjonshall og lagerhall av Tjeldbergodden Utvikling AS. 

– Vi har allerede foretatt prøveproduksjon i eksisterende lokaler, men trenger nå større og mer effektive arealer for å kunne øke og utvikle produksjonen. Dette har vi store forhåpninger til. Vi ser for oss et kundegrunnlag opp imot flere byggefirmaer enn oss selv, både lokalt og mer vidt. Ikke minst nordover mot Trøndelag, som ligger rundt 10 km fergefritt fra fabrikken, sier Kvisvik. 

- En målsetting med de nye lokalitetene med traverskran og romsligere lagerplass er at vi kan leieprodusere for Byggmanns fabrikk på Vigra når de har behov, fortsetter han. 

Fordelen med element er at de lages nøyaktigere enn på byggeplass, produseres innendørs og tørt, og ikke minst at de kan lages om vinteren før grunnarbeidet på huset påstartes. Dermed er elementene klare når fundamentet er ferdig. 

Bygg-Compagniet har hatt en jevn omsetning de siste årene, men det er og vil bli behov for å utvide arbeidsstokken og omsetningen, ikke minst med tanke på ekspansjonen vi foretar med lokaliteter og utstyr. 

- Vi er stolte av at i dag sitter med nødvendig kompetanse og erfaring til å videreføre virksomheten med elementproduksjon som vi allerede er godt i gang med, sier Kvisvik. 

I 2014 var de engasjert med totalentreprise på to nye barnehager: Steinhaugen og Nordlandet. Her var det 20 fagfolk, inkludert underentreprenører, i arbeid samtidig. Prosjekteringen ble gjort av Jak Arkitekt AS, som Kvisvik er medeier i. Kona Irina Golovtchanova er arkitekt, og sitter på kontoret ved siden av. Hun er også deltidsansatt i Bygg-Compagniet.

Begge barnehagene er komplette bygg hvor Bygg-Compagniet og JAK Arkitekt stod for alt, inkludert brann- og akustikkprosjektering. Det måtte gjøres mye for å ivareta forskriftene. Tilbakemeldingene fra de ansatte i barnehagen lot ikke vente på seg da bygningene var ferdige. Nå hadde de bedre luft, akustikken var god og gulvene meget behagelig å bevege seg på.

Et annet prosjekt Kvisvik husker godt er da de bygde nytt kontorbygg på den gamle brannstasjontomta i  Aure. Den drevne fagmannen stod selv for prosjekteringen i lag med kona Irina. Aure kommune var godt fornøyd med vel utført arbeid. 

Elementproduksjon på Meieribygget i Aure sentrum. Stig Kvisvik (t.v.), Jens Guldstein Aarset og Johan Neraas.

Vår kompetanse er din trygghet

Kvisvik har blitt 64 år, men har ingen planer om å trekke seg ut enda. Han trives godt med det han holder på med, og har vært i bygg- og anleggsbransjen hele sitt liv. Opp gjennom årene har han egenhendig utført arbeid innen både mur-, betong- og tømrerfaget. 11 år ute i felten, i lag med litt drift på egen gård, har gitt god belast og nok praktisk erfaring til at Kvisvik kan håndtere prosjektering og annet kontorarbeid. Han bygde egen hytte da han var 16 år, og senere eget hus i Kvisvika i Tingvoll. 

Entusiasmen for byggfaget har han videreført til sine sønner, som begge er utdannet tømrere.

For Kvisvik og Bygg-Compagniet er det viktig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. De sponser idrettslaget. Selv om den energiske fagmannen ikke er spesielt interessert i fotball, var han allikevel å finne på stadion under VM i Russland. Han innrømmer at det var helt unikt å overvære kampen mellom Sverige og England sammen med 40 000 fotball-fans.

Er du på jakt etter drømmeboligen er Bygg-Compagniet ditt lokale byggefirma. De påtar seg oppdraget fra A til Å, hvor pakken inkluderer kundebesøk, befaring, søknader og totalprosjekt. 

Bygg-Compagniets kompetanse og erfaring er din trygghet og fremtid.

Tilbakemelding fra fornøyd kunde

Om å bygge hus jeg fikk en idè – og til Bygg-Compagniet dro av sted.
På skissen av min store drøm – Hauge foretok ”finsøm”.
Vi ble enig om tegning og budsjett – papirmølla gikk i ett.
Tomta ble rydda og planert i en fei – Likeledes ble min egen vei.
Før jul ble det støpning og råbygg – og på fagfolket følte jeg meg trygg.
Selv om vinterstormen ula rundt nova – sto huset stødig som de lova.
Mønsås ble feira med solid graut – mat som metta snekkere så staut!
Lykken var stor da dagen kom – ferdig sto hvert eneste rom.
Innflytting i kåken to uker før tid – en bolig satt opp med mye flid.
Siste regning ble med glede betalt – sg summen: Akkurat som avtalt!
Jeg har ingen grunn til å være vred – her jeg slapper av på ”Villa Sjelefred”! 

Mari Karin Lesund

Bygg-Compagniet AS

• Bygg-Compagniet AS er et byggefirma I Aure Kommune med 8 faste ansatte.
• Vi ble etablert 5.januar 1995.
• Vi har spesialisert oss på totalentrepriser. Vi innehar i den forbindelse både bygg- og anleggsingeniør samt arkitektkompetanse og tømrer(e) med fagbrev.
• Vi er medlem av Byggmann, en av Norges største boligkjeder, som har over 100 forhandlere over hele landet som står klare til å hjelpe deg med å virkeliggjøre din bolig- eller hyttedrøm. Trivelige fagfolk vil geleide deg gjennom hele byggefasen fra A til Å, og sørge for at dette blir en positiv opplevelse med et resultat vi vet du blir fornøyd med. Fornøyde kunder er den største inspirasjonen vi i Byggmann kan få.
• Vi har kontor i Mekonomen-bygget hos Aure Bil og Fritid Eiendom på Kjeklia, og vil ha både entreprenør og produksjonslokaler på Tenhaugen ved Tjeldbergodden etter henholdsvis 15.februar og 1.mai 2019. 

Redaksjonen i Tidens Krav har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet