Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Tømrerne som også skilter byen

Annonse fra Lystrup Bygg og Montasje og Interiør Montøren Gøran Aandahl

For én begynte det med montering av nytt kjøkken til huset for 13 år siden. For den andre var det tiden som lærling for 11 år som la grunnlaget for arbeid innen byggebransjen. I dag driver Gøran Aandahl og Stephan Lystrup hvert sitt firma – hvor de samarbeider om det beste resultatet.

Adresse
Freiveien 77c, 6512 Kristiansund N

Lystrup Bygg og Montasje og Interiør Montøren Gøran Aandahl påtar seg oppdrag innen nybygg, tilbygg, rehabilitering, asbestsanering, flislegging, kjøkkenmontering, finsnekring og interiørmontering.

– For meg begynte det vel med at jeg kjøpte et kjøkken som skulle monteres hjemme. Jeg synes det var både spennende og utfordrende, og siden har jeg stort sett montert kjøkken de siste 13 årene, i tillegg til masse snekring, smiler Gøran Aandahl.

Stephan Lystrup begynte som lærling og selv om det er 11 år siden han mottok fagbrevet så trives han utmerket i byggebransjen fortsatt.

– Nå som sommeren er gjort sitt inntog er det veldig mange oppdrag med tanke på tak og veldig mye rehabilitering, sier han.

Både Lystrup og Aandahl har lang erfaring fra bransjen. Lystrup har hatt sitt eget firma siden 2006 og Aandahl startet sitt i 2005. I dag er oppdragene er mange. Det er kun de to som er ansatt i bedriftene, så ved behov leies det inn hjelp. De har et godt samarbeid med andre entreprenører og leverandører, som sikrer et kvalitetsarbeid når oppdraget er utført.

– Vi ønsker ikke ansatte flere per i dag, men leier heller inn dyktige fagfolk når det trengs. Vi vil ikke bli for store heller, og vi er lykkelig som liten, understreker Lystrup. 

Stephan Lystad (til venstre) og Gøran Aandahl påtar seg oppdrag innen nybygg, rehabilitering, tilbygg og kjøkkenmontering (Foto: Andre Ormset)

– Vi har hatt flere store oppdrag, blant annet fra flere forsikringsselskaper, sier Aandahl. Han forteller videre at bedriften er hovedleverandør for Kristiansund Sykehus hvor de har bygget nytt pusterom (kreftavdelingen), ett av få i landet. De skal også montere branndører. 

– Det var spennende med et så stort prosjekt, selv om det ble lange dager og netter. Prosjektet tok rundt fem måneder å fullføre, men resultatet ble meget bra, smiler han.

Bedriften har også jobbet med en hytta på Halsa.

– Dette var en total renovering, med etterisolering, vegger og tak og det ble satt inn nytt kjøkken, bad og ganger samt et nytt påbygg. Alt av arbeid ble utført av oss, forteller Lystrup. 

Påtar seg oppdrag utenfor distriktet

De to drevne tømrerne har naturligvis noen gode råd og tips på lager nå som sommeren kommer og vedlikehold står i fokus.

– Rengjøring er viktig. På taket kan det samle seg mose og det er ikke heldig siden ting blir liggende og forvitre og samle seg opp, som igjen fører til lekkasje og foringelse at tak, sier Lystrup. Han legger til at bedriften også har introdusert en ny tjeneste hvor de tilbyr fasaderengjøring av forretningsbygg og private bygg.

– Vi fjerner for eksempel mose fra takene og spyler ned hele huset, sier Lystrup.

Mye av årsaken til dårlig vedlikehold skyldes mye skog rundt huset som eier ikke har tenkt på å ta vekk. Dette må kappes ned, eller kan det føre til grønske på taket og takrennene fylles opp når det er mye skog rundt huset. Bedriften påtar seg gjerne oppdrag som inkluderer rensing av hus og renner samt fjerning av skog. 

Gøran Aandahl monterer kjøkken - slik han har gjort i 13 år (Foto: Andre Ormset)

En lokal støttespiller

– Vårt fortrinn er at vi leverer kvalitet og til den prisen som kunden har fått. Vi blir ofte oppringt av fornøyde kunder som ønsker at vi påtar oss et nytt oppdrag og vi er fornøyd med en fast kundebase, sier Aandahl.

– Vi sier aldri nei til en jobb, uansett om den er liten eller stor. Vi er opptatt av de lokale kundene og har lokale samarbeidspartnere slik at vi kan bidra til den lokale oppbyggingen, legger Lystrup til.

Jungeltelegrafen har gått i Kristiansund om de to lokale og erfarne tømrerne som møter opp presis til jobbene og som tar stolthet i arbeidet sitt.

– Vi har aldri hatt en reklamasjon på vårt snekkerarbeid, og selv om vi noen gang har vært høyere i pris enn konkurrentene så velger noen kunder oss forbi vi er et stødig firma som kommer til å være her i årene som kommer. Dette gir trygghet til kunden, som vet at de kan kontakte om oss noen år som det skulle ha oppstått komplikasjoner, sier han Lystrup.

Det er ikke bare rehabilitering, påbygg og montering av kjøkken og bad som står på agendaen. Arbeidsdagen består også av å sette opp skilt og markeringer rundt om i Kristiansund og omegn.

– Vi får jevnt og trutt oppdrag om å skilte byen, og har en avtale med Max Reklame så vi setter opp alle skiltene for dem, smiler Aandahl.

Lystrup og Aandahl har gjort sitt inntog i byggebransjen i Kristiansund – og de kommer til å være synlig i mange år fremover. De trenger ikke lenger sette opp et skilt for å synes i bransjen! 

Lystrup Bygg og Interiør Montasje AS

• Vi påtar oss oppdrag innen nybygg, tilbygg, rehabilitering, asbestsanering, flislegging, kjøkkenmontering, finsnekring, interiørmontering, fasaderengjøring og skilt- og reklamemontering. 

Redaksjonen i Tidens Krav har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet