Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Dansk interiørdesign i Kristiansund

Annonse fra Gullsmed Unhjem

Hos Unhjem pryder den danske designeren Georg Jensen hyllene.

Noe for alle hjem

Living-serien fra Georg Jensen kjennetegnes av kvalitet og tidløst estetisk design. Filosofien var å designe en interiørlinje med funksjonalitet og skjønnhet — og der har de lyktes. Serien er nydelig, og passer inn i alle hjem.

(Foto: Hedda Ingeborgvik)

Gaver for enhver anledning

Hos Unhjem finner du gaver til alle anledinger — alt fra vertinnegaver til bryllupsgaver. Disse søte elefantene fra Georg Jensen er perfekte gaver til dåpsbarnet eller konfirmanten!

(Foto: Hedda Ingeborgvik)

Nytt liv i Storgata

Renate føler Storgata har blitt født på ny etter Fiint Interiør og Sushi Bar inntok nabolaget. Hun har tro på butikker som løfter hverandre opp og skaper et attraktivt sentrum for folk i Kristiansund.

Tror på den fysiske handleopplevelsen

Det er ingen hemmelighet at nettbutikker har skapt utfordringer for mange av gatebutikkene. Unhjem har likevel tro på at folk verdsetter å kunne se— og ta på varene i en fysisk butikk. Samtidig synes hun det er viktig å vise at man er villig til å omstille seg når det trengs. Selv bruker hun Facebook til å invitere til kundekvelder med levende musikk, bobler i glasset, og gode tilbud!

Vi er inn i en veldig spennende tid nå. Varehandel er i ekstrem forandring, og vi må tenke annerledes. Netthandelen har kommet for å bli, så da gjelder det å gjøre den fysiske opplevelsen så fin som mulig!

Renate Unhjem

Over 100 år som gullsmed

Familiebedriften Unhjem har overlevd to verdenskriger og vel så det. I dag er det Renate som har ansvar for den daglige driften, men faren hennes — the grand old man — er fortsatt innom butikken daglig for å følge med produksjonen på huset. 

«Til tross for sine 92 år på bakken, har han en veldig framtidsrettet tankegang. Han snakker aldri om hvordan ting var før, men heller hvordan ting kan bli i framtiden!» forteller Renate, som er yngst av tre gullsmedsøsken.

Yngre publikum

Renate er veldig glad for å endelig se den yngre garde i butikken. Før i tiden assosierte folk gullsmeder med status og luksus, og det føltes ukomfortabelt å gå inn i butikken. I dag er det noe for alle kjønn og aldre!

Smykketrendene henger faktisk sammen med interiørtrendene. For en stund siden ble det trendy med roségull i hjemmet, og samtidig ble det trendy med roségull på kroppen. Det er ganske fascinerende!

Redaksjonen i Tidens Krav har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet