Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

(Foto: Ving)

Oppdag Mallorca i høstferien

Annonse fra Kvernberget vekst

Fly direkte fra Kristiansund til solskinnsøya Mallorca for en høstferieuke i sol og varme. Mallorca frister med reisemål og aktiviteter for enhver smak.

Drøm deg bort til Mallorcas herlige strender (Foto: Ving)

Lørdag 6. oktober setter Ving kursen mot Mallorca, direkte fra Kvernberget flyplass i Kristiansund. 

Det er ikke uten grunn at Mallorca er et av de aller mest populære reisemålene blant nordmenn. Grønne olivenlunder, turkist hav, høyreiste klipper og fantastiske strender. Tapasbarer med herlig stemning, god mat og god drikke, og selvfølgelig den ettertraktede middelhavsvarmen som du kan nyte helt frem til midten av oktober. 

Alle trives på Mallorca! Voksne, eldre, ungdommer, barnefamilier, menn med sykkelbukser og jenter som springer til fjells.

Reisekonsulent Tone Sevaldsen i HRG Nordic, Kristiansund

De aller minste trives også godt på Mallorca (Foto: Ving)

Et eldorado for barn

Mallorca er kjent for sine flotte, barnevennlige strender. Alcudia er et ypperlig valg for deg som skal reise sammen med barn. Med barnevennlige hotell, langgrunne strender, morsomme familieaktiviteter og et variert utvalg av spisesteder, ligger alt til rette for den perfekte familieferien.

Mallorcas hovedstad Palma byr på god stemning, yrende folkeliv, flott arkitektur, museer, koselige smug, eksklusiv shopping og fantastiske matopplevelser. 

Palma er en utrolig flott by. Her får du litt av alt!

Reisekonsulent Tone Sevaldsen i HRG Nordic, Kristiansund

Aktiv ferie

På Mallorca ligger det også godt til rette for en aktiv ferie. Enten du er glad i å sykle eller å vandre, byr Mallorca på mange muligheter. I tillegg har øya et godt utvalg av golf- og tennisbaner. Bestill plass her!


For gode tips og hjelp til booking, ta kontakt med

VING 

http://www.ving.no

Bennett Ferie

Telefon 71 25 06 00

E-post kristiansund.ferie@hrgworldwide.com

Kvernberget vekst
Redaksjonen i Tidens Krav har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet