Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Advokatene i Kaibakken blir Advio!

Annonse fra Advio Advokatkontor

Advokatene i Kaibakken har drevet virksomhet under flere forskjellige navn siden 1913. Nå endrer de navn til Advio!

På et kontor midt i Kaibakken sitter fire dedikerte advokater klare for å hjelpe akkurat deg med din sak. Kjell H. Visnes, Jan E. Todal, Ole Erik Gussiås og Åge Gustad jobber iherdig for å ivareta klientenes rettigheter. Advio har en god sammensetning av advokater med variert praksis og ulike spesialfelt. 

Vi har et veldig åpent miljø her på Advio. Vi drøfter juridiske problemstillinger, og spiller på hverandre for å kunne tilby våre klienter den beste tjenesten.

Kjell H. Visnes

Hva er nytt?

Hos Advio finner du den samme lange erfaringen og kvaliteten som tidligere, bare i en modernisert forpakning. Den nye nettsiden www.advio.no gir en god oversikt over hva advokatene kan hjelpe deg med. Advio tilbyr gratis førstegangskonsultasjon på inntil 30 minutter. 

Du tror kanskje ikke at du har noen sak, men det kan være lurt å få det vurdert av en advokat.

Åge Gustad

Nordmøringer trenger mest hjelp til barnefordeling

Advio er "altetende" i form av at de tar på seg alle mulige saker. Ofte trenger nordmøringer hjelp i barnefordelingssaker. Advokatene har derfor blitt ekstra gode på akkurat dette. 

-Det som er så spesielt med barnefordelingssaker er at selv ikke en rettsak setter et endelig punktum for den løsningen som er valgt. Man kan gå til sak på nytt, eller så kan det hende foreldrene kommer fram til en ny løsning i etterkant

Ole Erik Gussiås

Bekymringsverdig økning i saker med nettovergrep mot barn

Som advokat er noen saker følelsesmessig mer vanskelig enn andre. Advokatene er enige i at de tøffeste sakene er de som angår barn som utsettes for vold og overgrep. 

Det som bekymrer meg er økningen i saker der barn utsettes for overgrep på internett. Ofte er det voksne menn som utgir seg for å være en ung jente eller gutt. De kontakter barn og får de til å gjøre ting foran kamera. Slike saker er tøffe.

Jan E. Todal

Våknet av mareritt

Advokatene blir litt herdet, og tar som regel ikke med seg jobben hjem. De mener det er viktig å kunne legge igjen sakene på kontoret, slik at de kan starte på jobb med et klart hode neste dag. Noen ganger er det lettere sagt enn gjort...

- Jeg jobbet som bobestyrer for Nordmørspostens konkursbo, og hadde forferdelig mange ubetalte krav å ordne opp i. En natt ble jeg vekt av kona under et mareritt. Jeg stod med hodet inn i klesskapet, og da hun spurte hva jeg holdt på med, hadde jeg ropt "jeg leter da etter de utestående fordringene!" ler Kjell H. Visnes. 


Tips og råd fra advokatene

Advokatene håper folk forstår viktigheten i å skrive samboerkontrakt, og mener det kan spare folk for vanskelige konflikter. 

- Å skrive samboerkontrakt er noe av det viktigste man gjør når man flytter sammen. Man har en stor trygghet i en slik kontrakt. Det er tankevekkende å se at de som kommer for å skrive samboerkontrakt typisk er 50-/60-åringer som har gått på en smell tidligere, sier Ole Erik Gussiås. 


Andre råd:

• Oppsøk advokat i tide, spesielt i arvespørsmål. Ikke la slikt ødelegge familieforhold.

• Ikke heng deg opp i ting du leser om ulike rettssaker på nett. Din sak får ikke nødvendigvis samme utfall!

• Har du tenkt å oppsøke advokat, er det lurt å være litt forberedt. Ha historien din klar, og ta med deg relevant dokumentasjon. På den måten får vi brukt tiden mest mulig effektivt, og det blir billigere for deg!- Gratis førstegangskonsultasjon inntil 30 minutter

- Personlig oppfølging gjennom hele saken

- Hjelper alltid kunden med å finne ut om de kan få fri rettshjelp/rettsforsikring


Hauggata 1

71585480

post@advio.no

www.advio.no


Redaksjonen i Tidens Krav har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet