Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Grillsesongen er i gang for fullt

Annonse fra Angus Gaupset

Lyst til å invitere til et større grillparty hjemme? Grillekspert Bjørge Løvik har triksene for smertefri grilling og garantert saftig kjøtt.

 Første bud når du griller, er at kullet er hvitt! Du må ha tålmodighet til å vente slik at grillen er så varm at kullet blir optimalt for kjøttet, forteller en engasjert butikksjef hos Angus Gaupset. 

Bjørge Løvik er den fjerde eieren i rekken. Du husker kanskje butikkens tidligere utsalg i Skolegata i Kristiansund? Nå er utsalg og produksjon samlet i moderne lokaler i Industriveien på Løkkemyra.

– Når du først begynner å grille, går det veldig, veldig fort. Derfor har jeg laget en del av grillen som er ekstra varm. Og en hvilesone hvor det er lite grillkull, med littegran varme.

KRISTIANSUNDS GRILLKONGE: Bjørge Løvik jubler for sol, sommer og perfekt grillvær! – Velkommen til oss!

Sultne brytere

Det er perfekt grillvær på Løkkemyra. Dagens sultne gjester er unge, lovende polske brytere som skal på stevnet Nordvestcupen i byen. Det skal grilles deilig ytrefilet av okse og svin, i tillegg til Angus Gaupsets egne hjemmelagde pølser. Forhandleren har fokus på kortreiste og lokale produkter.

 Jeg starter med ytrefilet av okse. Stykkene er marinert i rosmarin og persille i to timer. Fra før har filetene ligget og mørnet i tre uker. Husk at dette er relativt tynne skiver, så de blir fort ferdig, forklarer Bjørge.

Det begynner å lukte deilig grillmat allerede. Det er ikke bare vi som begynner å få vann i munn. Et triks hvis det begynner å brenne litt mye under grillristen, er å dusje litt vann over med en sprayflaske. 

Ved å brenne kjøttet på en side, beholder du det gode fettet. Porene lukkes slik at kjøttsaften forblir i kjøttet.

Under grillingen er det viktig ikke å stresse. La varmen få jobbe med kjøttet!

Bjørge Løvik

FOR KJØTT-ELSKEREN: Skal det være en saftig okse entrecote på grillen denne sommeren?

Etter at ytrefilet har stekt i 1-2 minutter på hver side, legges de i aluminiumsform med lokk og på hvilesonen av grillen. Neste ytrefilet ut er svin. De innbydende stykkene er marinert i ananas, olje, grillkrydder og urter.

– Svinekjøttet går veldig fort å grille, de er nesten ferdig på no time. Cirka ett minutt på hver side på varm grill. Dette er magert kjøtt som ikke blir godt å tygge hvis det grilles for hardt! understreker grilleksperten.

– Kullet setter en god smak på maten

Og kanskje er du en av dem som foretrekker gassgrill. Bjørge, derimot, sverger til kullgrill. 

Jeg synes kullet setter en god smak på grillmaten! Under grillingen er det viktig ikke å stresse. La varmen få jobbe med kjøttet!

DELIKATESSER: Du finner alt av deilige kjøttvarer i den innbydende disken hos Angus Gaupset.

Våre åpningstider:

Mandag-fredag 09.00-18.00

Lørdag 09.00-16.00

Til slutt, når Bjørge har snudd svinekjøttet, kommer pølsene på! Før du griller pølser, snitt alltid et lite hakk i dem slik at de ikke sprekker. Pølsene ligger så til de eser litt opp og får en fin, gyllen farge (cirka et drøyt minutt).

Svinekjøttet er ferdig når du klemmer på kjøttet og får litt motstand. Som ytrefilet av okse, skal svinestykkene ligge å hvile litt i kaldere sone. Det ser jo ganske deilig ut, gjør det ikke?

Kjenner du at det blir for stressende å lage all maten selv, har Angus Gaupset flere ulike grillmenyer til selskap. God sommer - og nyt grillsesongen!

En god Coleslaw passer godt som tilbehør

DETTE TRENGER DU:

* 250-300 gram kål

* 1 gulrot (+ 1 eple om ønskelig)

* 2 ss sylteagurk

* 1 ss sitronsaft

* 0,5 dl majones (Mills)

* 0,5 dl Crème fraîche eller rømme

* 1 ss sukker

* 1 ss HP-saus eller soyasaus

SLIK GJØR DU: Rasp gulrot og eple, finkutt kålen, bland majonesen og de øvrige ingrediensene.
Ha sausen sammen med de finkuttede grønnsakene og bland godt.

FERSKE REKER: Er du sjømat-elsker, finner du også fristelser fra havet i Kristiansund-butikken.

Våre leverandører av lokal mat:

* Tingvollost

* MP's hjemmebakeri

* Mosbøen gård

* Vorpå røkeri

* Glade ku

* Livio (Jørgen Lund)

* Naustet (Veidholmen Smøla)

Redaksjonen i Tidens Krav har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet