Virusfri hilsen fra Kina: Den daglige rus er farligere

Nils Fredrik Rognskog i Kina ber nordmenn ta det med ro og tenke over hva som virkelig er en trussel mot samfunnet.

Nils Fredrik Rognskog i Kina ber nordmenn ta det med ro og tenke over hva som virkelig er en trussel mot samfunnet.

Av
DEL

MeningerVi og våre naboer/ venner m.fl. undres på hva som er galt med nordmenn som iflg. alle mediaoppslag er bortimot hysteriske over influensaviruset som har krevd noen få liv her i landet.

Jfr. med folketallet tilsvarer det ca. 10 personer i Norge, der minst 900 dør årlig av influensarelaterte sykdommer. Over 90 % av de døde her er eldre menn som har røykt i flere tiår, o.a. eldre med sterkt nedsatt helse.

I flg. Helseinstituttet dør ca. 7.000 nordmenn årlig p.g.a. tobakk- og alkoholrelaterte sykdommer. At alkoholen i tillegg fører til enorme lidelser spesielt for kvinner og barn, samt kriminalitet osv. er heller ikke ukjent for oss som makter å se litt lenger fram enn til egen nesetipp.

Men hvis noen av oss prøver å få folk flest til å forstå sitt eget beste, dvs. avstå helt fra alle rusmidler o.l., da blir vi betegnet som kristen-moralister og hva langt verre er.

Sjøl har jeg tilgode å finne noe negativt med ekte kristendom.

For meg er det helt greit, jeg fortsetter med det jeg har gjort hele livet. Prater med foreldre, barn og ungdom om de enorme fordelene vi har som totalavholdne. Og sjøl om alkoholkonsumet her i Kina er meget beskjedent, og ungdomsfyll er fremmedord, så synes mange at mine ord er interessante.

Så konklusjonen på min lille virusfrie hilsen fra Kina, er en oppfordring til alle om å tenke litt lenger. Se alt i en litt større sammenheng, så vil dere forstå at dere ikke har noe å frykte for dette ganske snille viruset. Den daglige «rus» i Norge er mye farligere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags