Det er et stort behov for å reparere lysløypa i Aurdalen i Aure. Etter så mange års bruk er det nå behov for grøfterens og skifte av stikkrenner og drensrør som har begynt å tette seg. Slik det er nå blir vann stående i traseen, og det gjør at traseen forfaller raskt.

– Lysløypetraseen nærmer seg 40 år, og for å kunne tilby flotte skiløyper i årene framover trenger anlegget vedlikehold og rehabilitering. Vi vil nå rense grøft langs hele traseen og gjøre utbedringer slik at vannet renner av og ikke blir stående i traseen. I tillegg ønsker vi å gå over til mer energisparende lysarmatur, sier styreleder May Renate Settemsdal i en pressemelding.

Dette er mye arbeid og innebærer en stor kostnad for Aure IL, og sannsynligvis dugnadsarbeid fordelt det over flere år.

Varigfondet

Fredag dukket Leif Magne Sevaldsen i Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal med et gavekort på 50.000 kroner. Dermed er jobben finansiert.

– Vi setter stor pris på støtten vi får fra Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal gjennom Varigfondet. De kommer med pengene og vi har dugnadsfolket, en perfekt kombinasjon, sier Settemsdal.

– Rehabilitering av Lysløypa i Aurdalen synes vi er flott prosjekt, vi må også ta vare på det som allerede er bygd og ikke hele tiden bygge nytt sier Sevaldsen. Vi håper at folk får med seg at det er forskjell på forsikringsselskap, og at vi har et stort hjerte for vår region, sier Sevaldsen i pressemeldingen.

Styrelederen opplyser at Aure IL siden 2006 har fått tildelt totalt over 600.000,- til små og store prosjekter til det beste for innbyggerne i Aure.