Hun skal også ha gått løs på flere menn i forbindelse med en privatfest i et hus på Kirklandet og bitt en erfaren politimann som var blant dem som rykket ut for å ta seg av henne. Kvinnen er nå tiltalt etter straffelovens paragraf 265 «for ved trusler å ha søkt å påvirke yrkesutøvelsen til en person fra en særlig utsatt yrkesgruppe».

– Hun ringte til Sentrum legesenter og sa (til en ansatt, red.anm.) at hun ville møte opp på legekontoret å drepe noen dersom hun ikke fikk snakke med (en av senterets leger, red.anm.), sier statsadvokat Jogeir Nogva i tiltalen mot kvinnen.

Det er nå klart at hun må møte i retten. I tillegg til trusler, må hun der svare for flere tilfeller av voldsbruk.

Privatfest

En natt til søndag i fjor høst, ble kvinnen pågrepet av politiet på Kirklandet.

– Da politiet kom dit, hadde kvinnen forlatt huset. Hun ble pågrepet ikke langt unna, og ble kjørt til legevakta for å få behandlet et kutt i hånda. Kvinnen var ikke spesielt samarbeidsvillig, hun var både sint og høyrøstet, sa seksjonssjef Knut Endreseth på politistasjonen i Kristiansund da Tidens Krav omtalte hendelsen.

Ifølge tiltalen skal mannen som eier leiligheten der det var fest, har trukket seg unna slik at kvinnen ikke traff ham da hun slo.

En annen mann skal ha blitt slått i ansiktet.

– Han fikk brudd i nesen og kutt over øyelokket. Et kutt måtte stripses, sier Nogva i tiltalen.

En tredje mann skal ha blitt sparket i foten.

– Bet politibetjent

På toppen av dette skal kvinnen – ifølge tiltalen – ha brukt vold mot politiet.

– I forbindelse med at politiet skulle sette på henne håndjern, gjorde hun aktiv motstand ved at hun strittet imot og spente kroppen, samt at hun bet en politibetjent i armen, heter det i statsadvokatens tiltale.

Kvinnen må også svare for skadeverk.

– Hun knuste et vindu i en dør, sier Nogva i tiltalen. Der tas det forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om at kvinnen må betatale erstatning og oppreisning.

Det er berammet sak mot henne 17. november. Kjell Stian Galdal Julnes skal ifølge tingrettens berammingsliste forsvare kvinnen, politifullmektig Christian Asdahl skal være aktor.