Gå til sidens hovedinnhold

Vil ikke ha vindkraftanlegg

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Løsningen for det Grønne Skiftet i Norge er ikke vindkraftanlegg i urørt natur.

Dere vet Haramsøya, øya i Møre og Romsdal der regjeringa har godkjent at det blir bygd et stort vindturbinanlegg som vil rasere landskapet, artsmangfoldet og bomiljøet til innbyggerne der.

Men fikk dere med dere vedtaket som ble gjort av Olje- og Energidepartementet 24. mars 2020 i en tid da Norge var nedstengt og andre nyheter druknet i koronanyheter?

Det vi ser i dag er en massiv motstand i fylket og ellers i landet mot disse vindturbinene som vil rasere en perle av ei øy. Vindturbiner blir plassert tett inntil både naturreservat, et yrende fugleliv og trekkruter for fugl. Vi har rapporter fra andre vindturbinanlegg om ørner og andre fugler som blir kvestet i hundretall av disse turbinene, for ikke å snakke om innsekter som bidrar til artsmangfoldet i naturen vår.

I den «Grønne Fremtiden» skal turisme være et satsningsområde i Norge som skal bringe store inntekter til statskassa og mange arbeidsplasser. Er det ikke det mange av miljøorganisasjonene og grønne politikere ønsker? Litt av en turistmagnet da, når vår vakre kystlinje og urørte fjellheim vil bestå av anleggsveier og stygge tårn med tre roterende blad.

Industri- og Næringspartiet (INP) har vedtatt i sitt partiprogram at vi ikke vil ha noen vindturbiner i norsk natur.

Lørdag 13. juni vil Møre og Romsdal INP stiftes og for oss er det helt naturlig å støtte de som kjemper for å stoppe denne utbyggingen i vårt fylke.

INP vil stoppe ytterligere utbygging av vindkraftanlegg i Norge. Vi ønsker en endring i skatter og avgifter slik at eksisterende vannkraftanlegg kan oppgraderes og produsere mer strøm for det grønne skiftet. INP vil ikke ødelegge landet med irreversible inngrep i vår vakre urørte natur.

Industri- og NæringsPartiet stiller til valg 13. september 2021 i alle fylker. Sjekk ut www.inpartiet.no for å gjøre deg kjent med hva vi står for. Som et nystiftet og annerledes parti skal vi kjempe alt vi kan mot vindkraftanleggenes ødeleggelser av norsk natur og fauna.

Finn Arne Follestad, fylkesleder Møre og Romsdal INP

Kommentarer til denne saken