Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha folk med på løp for moro skyld

I fjor rullet IL Norodd ut sin nye satsing Run for Fun. Tirsdag 4. mai starter årets sesong.

– Dette er virkelig et tilbud til alle. Det er lav terskel for å være med. Vi har fem ulike grupper. Helt fra nybegynneren og opp til den godt trente, sier Tron Kjønnø i IL Norodd.

Det er stor aktivitet i friidrettsklubben selv om de per i dag ikke har egen bane å trene på. Leder Ole Birger Ulseth forteller at både barn, ungdommer, voksne og veteraner trener regelmessig.

– Vi har felles trening i Folkeparken på tirsdager. Her er vi delt inn i grupper og det er godt oppmøte hele tiden. Med Run for Fun håper vi å få enda flere med, sier Ole Birger Ulseth.

Fem grupper

Nybegynnergruppa starter med 50 meter gå, 50 meter jogging og så videre. Her er målet at alle skal løpe 5 kilometer etter fem måneder med trening.

I tillegg er det ungdomsgruppe, 5-kilometergruppe, intervallgruppe og gruppe for dem som har trent en stund.

Marit Vaagland er en av dem som er med og trener i Folkeparken. Hun jobber til daglig på Friskliv og Mestring i Kristiansund kommune.

– Flere av dem som er med oss på trening har også blitt med på Norodd-treningene. Det er kjempebra. Et skikkelig lavterskeltilbud, sier Marit Vaagland.

Det koster ingen ting å være med på Run for Fun. Det er heller ikke noe krav om å være medlem i Norodd for å være med på øktene.

Vil trene på Averøya

– Men vi så i fjor at vi rekrutterte nye medlemmer gjennom Run for Fun. Vi har blant annet fått med oss personer som har flyttet til byen. Det er utrolig hyggelig, sier Ulseth, som forventer ytterligere vekst i friidrettsklubben når nye Atlanten stadion etter hvert blir ferdig.

I mellomtiden ønsker Norodd å trene på Averøy. De har sendt en formell henvendelse til Averøy kommune om å få trene på den nye friidrettsbanen på Bruhagen når anlegget står ferdig senere i år, men har foreløpig ikke fått svar.

– Men det håper vi virkelig lar seg gjøre, sier Ulseth.

Kommentarer til denne saken