Vil foreslå å utsette fødesammenslåing

Fra venstre May-Helen Molvær Grimstad, Ingve Theodorsen, Espen Remme, Trine Kvalheim og Anette Lekve.

Fra venstre May-Helen Molvær Grimstad, Ingve Theodorsen, Espen Remme, Trine Kvalheim og Anette Lekve.

Artikkelen er over 1 år gammel

Adm. dir Espen Remme vil foreslå for styret 15. mai at en utsetter gjennomføringen av sammenslåing av fødeavdelingen.

DEL

Det framgår av en presssemelding torsdag ettermiddag.

– I lys av situasjonen som har utvikla seg i etterkant av vedtaket den 27. mars om samanslåing av fødeavdelingane i Kristiansund og Molde, vil adm.dir. foreslå for styret at ein bør utsette tidspunktet for gjennomføring av vedtaket, heter det.

– Dette må kunne kalles en halv seier for oss. Dette skyldes selvsagt befolkningen på Nordmøre sitt engasjement i saken, men det er sider av dette vi fortsatt må jobbe videre med. Det ene er selvsagt hvor lang utsettelse vi snakker om. Jeg føler også at det nye sykehuset fortsatt henger i det blå på grunn av økonomien. Da blir det utrolig viktig for oss å beholde pasienttilbudene våre så lenge som mulig, sier Kristiansunds-ordfører Kjell Neergaard etter å ha fått overbrakt nyheten av TK.

Toppsjef Espen Remme gjør det samtidig klart at grunnlaget i saksutredningen og vedtaket om sammenslåing står fast. 

– Vedtaket om å gjennomføre ei samanslåing av fødeavdelingane i god tid før innflytting i nytt sjukehus på Hjelset står framleis fast. I lys av situasjonen som har utvikla seg så er mi vurdering at helseføretaket bør skyve på tidspunktet fordi det kan verke inn på vår samla evne til å levere forsvarlege helsetenester til befolkninga, sier adm.dir. Espen Remme.

– Grunnlaget i saksutgreiinga ligg framleis fast, men adm.dir vil foreslå ei utsetting av gjennomføringa i tid, til eit tidspunkt som er nærare innflytting i SNR. Forslaget vil bli fremma i neste styremøte 15. mai, heter det i pressemeldingen.

Skulle erklære mistillit mot Erdal

– Grunnen til at tilliten til helseforetaket er på nullpunktet skyldes jo at saksgrunnlaget kan plukkes i fillebiter av folk på gata. Her er det blant ansatte på sykehuset som har fått et slag i trynet i forhold til kvalitet, som ikke er reelt, sier Neergaard.

Etter det TK kjenner til er forslaget til styret et forsøk fra Remme på å unngå at alle de tunge fagforeningene ved sykehuset erklærer mistillit mot klinikksjef Henrik Erdal.

Legene ved sykehuset tok onsdag ettermiddag stilling til om de skulle støtte en mistillitserklæring mot Erdal fra de ansatte ved fødeavdelingen. Etter det TK kjenner til var oppslutningen om en slik støtte enstemmig også blant legene, og da var dermed bare et spørsmål om timer før erklæringen ble oversendt administrasjon og styre.

Historisk har to ledere lidd en ublid skjebne etter mislykkede forsøk på å legge ned fødeavdelingen i Kristiansund. Direktør Eirik Heggemsnes gikk av i 2005 etter å ha fått mistillit mot seg fra hele sykehuset. Senere valgte også styreleder Helge Aarset å trekke seg etter et nytt mislykket forsøk i 2011.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken