Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil ha flere ville dyr

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Trym Enaasen! Å si at den ulven vi har ikke er norsk er å si det samme om vår konge. Han er jo født av en engelsk/dansk prins, og en svensk/dansk prinsesse. Hvor lenge skal du bo/være i Norge for å bli «norsk»?

Det er nå sånn i verden at vi har utryddet nesten alle ville dyr. Nå er det bare ca. 4% ville dyr igjen i verden. Dere i SP vil jo fjerne alle ville dyr. Hvorfor må vi som bor i byer lage humlehotell? Sette opp fuglekasser. Be regjeringen avsette midler til blomsterenger. Jo, det er fordi at du har lært at det som ikke passer SP, skal bort. Men så er det sånn at det er bare ca. 300 000 som stemmer på Sp mens resten (altså ca. 3,5 millioner) vil mer eller mindre ha flere ville dyr i naturen, og deriblant er ulv som en av de fire store. Ja da, vi har ikke mer en 40% selvforsyningsgrad, og bøndene får overført ca. 30-40 milliarder hvert år i overføringer og erstatninger. Mesteparten går til de som driver med dyr. Kornbønder, frukt, bær, og grønnsaker får nesten ingenting. Så en endring i jordbruket til mer plantebasert er velkommen, synes vi som bare sitter og drikker «cafe latte».

Les også

Nullvisjon for ulv

Les også

Fullt av feil om ulv

Kommentarer til denne saken