I TK torsdag 4. mars under overskriften «Nå kan du si din mening» reagerer jeg på Nordmørslistas Linda Dalsegg Høviks uttalelser som lyder slik: «Det vil alltid være litt motstand i starten av et slikt prosjekt. Alt kan ikke bygges ut ifra etterkrigstiden. Da blir vi hengende voldsomt etter. Ringvirkningene er så utrolig viktige for framtiden. Å få økt tilflytting av studenter, men også beholde mer av ungdommen vår, er avgjørende for framtiden». Dette er hennes reaksjon på at enkelte røster har tatt til orde for å være mer tro mot både bryggestil og gjenreisningsarkitektur.

Les også

Campus passer i Kristiansund

Men kjære deg da, Dalsegg Høvik! Er det arkitekturen som her skal sørge for at det blir tilflytting av studenter? Mister vi ungdommen hvis vi velger en annen arkitektonisk utforming? Blir vi hengende voldsomt etter hvis vi forkaster dette arkitektforslaget og velger et som er bedre? Blir ringvirkningene mindre viktige med en annen arkitektonisk utforming??? Hvorfor tror alle som uffer seg over oss som protesterer mot denne utformingen at vi har noe imot Campus i seg selv? At vi er motstandere av forandring? Har vi forlangt at alt skal bygges ut ifra etterkrigstiden? Vi vil da gjerne ha liv og røre og ungdommer i miljøet! Vi synes bare at dette universitetsmiljøet fortjener en bedre ramme, en dyktigere og mer framtidsrettet arkitekt som kan tilby spenstig utforming, men i harmoni med byens egenart. Vi forlanger da ikke bryggestil for enhver pris! Vi forlanger bare estetikk, spenst og harmoni! Husker noen av dere forslaget til nytt operabygg på Devoldholmen for noen år tilbake? Det som var formet som en klippfisk? Det var jo genialt! Originalt og estetisk og i tråd med vår egenart. Tror du vi som protesterer er noen bakstreverske gæmliser som ikke vil ha framskritt, Dalsegg Høvik??!! Da må du tro om igjen!

Enhver med noenlunde estetisk sans vil vel kunne se at disse bygningene verken harmonerer eller kontrasterer med den omkringliggende arkitekturen? Dette er bare altfor høye brunoster med latterlige vindusflater og krampaktige farger for å kaste blår i øynene våre. Dette er 70-tallsarkitektur. De nye trender i arkitekturen ser ut til å være på vei bort fra denne stilen. På Campusområdet i Kristiansund ville vi vært tjent med enten en mer klassisk stil eller noe som er totalt vilt og spenstig, ikke dette oppgulpet fra 70-tallet! Bytt arkitekt! Sjekk hva PIR II Arkitekter har gjort andre steder i Norge. Det er ikke imponerende.