Desember er høysesong for boligbranner. Nordmøre interkommunale brann- og redningstjeneste (NIBR) og Mellom går felles tilsyn for å sørge for at bekymrede beboere kan sove bedre om natten.

Statistikk fra DSB viser at vi er på vei inn i høysesong for boligbranner i Norge. Grunnene til at vintermånedene er overrepresentert på statistikken er sammensatte. Mer vedfyring og levende lys er en del av årsaken, men også matlaging og elektriske årsaker er høyt representert. NIBR og Mellom samarbeider for å forebygge boligbranner og tilbyr boligbesøk for en enkel sjekk av brannsikkerheten og det elektriske anlegget 6. desember.

– Vi har med oss batterier, røykvarslere, smarte tips og hyggelige folk sier Karin Munck, fagleder for Brannforebyggere ved NIBR. 

– Mellom og brannvesenet har felles bekymring når det gjelder boligbrann, og vår forskjellige kompetanse gjør at vi utfyller hverandre ved slike felles boligbesøk, tilføyer Tarjei Kulø, avdelingsleder for tilsynsavdelingen hos Mellom. 

Røykvarslerdagen

Tidligere har de samarbeidet på røykvarslerdagen og om brannsikkerhet på studenthybler og utleieleiligheter.

6. desember er satt av for boligbesøkene. Dersom du trenger hjelp til å bytte batterier i røykvarsleren eller ønsker en gjennomgang av brannsikkerheten ønsker NIBR at du tar kontakt på 71 57 40 00.

– Boligbesøket kan være til deg selv eller en du er bekymret for, sier Munck.

– Dette er heller ikke et ordinært tilsyn, derfor vil vi heller ikke skrive avvik denne dagen, legger hun til.

Tilbudet er i utgangspunktet for alle i Kristiansund, både unge og gamle kan benytte seg av muligheten. Eneste unntaket er trygghetsalarmer. Personer som har slike, må avtale batteribytte med Responssenteret i kommunen.