I påsken var det voldsomme opptøyer i flere byer i Sverige. Rasmus Paludan fra det danske islamkritiske partiet Stram Kurs var på valgturne. Årsaken er at Paludan er både dansk og svensk statsborger, og ønsker å starte et politisk parti i Sverige også. Paludan hadde tillatelse fra politiet til å brenne koranen (Muslimenes hellige bok). Brenning av bøker er en lovlig handling, også koranbrenning.

Paludan hadde så vidt begynt sin tale på torget i den svenske byen Råslätt da han ble avbrutt av en prest som ringte med kirkeklokkene for å overdøve talen. Presten er anmeldt for ordensforstyrrelse. At en prest i den svenske kirken viser støtte til islamister med sine ufine handlinger mot et lovlig politisk arrangement, er ikke til å forstå. Et eksemplar av Koranen ble brent og korantro islamister kastet brostein og andre gjenstander på politiet som var til stede for å opprettholde ro og orden.

Paludan skulle på turné også til andre byer, noe han ble nektet på grunn av alt bråket rundt, men like fullt så fortsatte opptøyene i de andre byene uten at et eneste eksemplar av Koranen ble brent. Politiet ble angrepet av illsinte mennesker som kastet store steiner. Ikke bare unge menn, men hele familier, små barn og kvinner opp til 60 år med hijab deltok i steinkastingen. Folk flest ser hvem som lager bråket, men myndigheter og hovedstrømsmedier vil ha folket til å tro at det er en liten gjeng kriminelle som står bak. Politisk islam skal frikjennes for enhver pris.

Politiet trakk seg unna. Det var fritt fram for pøbelen å forsyne seg av politiutstyr fra politiets biler. Bilene (flere titalls) samt private biler ble påtent. Også bygg ble påtent og vindusruter ble knust. Tre angripere ble skutt i foten. Over hundre politifolk ble skadet.

Er dette tilstander vi ønsker i Norge eller Europa for øvrig? Skal denne pøbelen få bestemme lover og regler ved å bruke trusler og vold? Svaret må selvfølgelig bli nei. Mange av disse er mennesker som vil innføre blasfemilover og gjøre all kritikk av islam forbudt, ved bruk av en farlig aggressiv oppførsel, og de bør derfor ikke få opphold i europeiske land. Det er Koranen og politisk islam som er deres veileder, så eneste løsningen er at de repatrieres. Om ikke, så er det er våre etterkommere som får svi for naive politikeres unnfallenhet.