Fredøens Basarensemble, Quernes Mandssangerforening og Tarrakarrain samles til konsert i Rensvik samfunnshus lørdag. Dagen etter gjentas konserten i Kvernes kirke på Averøya.

– Dette er første gang vi synger sammen, så dette blir spennende, sier dirigent Kjeld-Erik Holden i Fredøens Basarensemble.

– Når vi samarbeider om en felleskonsert, må vi selvfølgelig også synge noe sammen. Vi er spent på hvordan et dusin damer i Fredøens klarer seg mot en skummende havbåre av menn fra Averøya, utbryter dirigentene Jorund Enzenbach og Terje Sundet.

– Intet problem, repliserer Holden.

– Damene i Fredøens tilhører bunadsgeriljaen!

Norsk og nordisk

I fjor holdt Fredøens to vellykkede jubileumskonserter for fulle hus; den ene med Gjemneskoret og den andre med Gail Opaas og Storbandet. Holden har stor tro på at dette blir like vellykket.

Fredøens vil denne gangen holde seg til norsk og nordisk stoff hvor et par av sangene fremføres for første gang.

Favner bredt

Quernes Mandssangerforening, som i sin tid startet opp i stua til dirigent Terje Sundet, vokste raskt ut av trange kår til et større øvingslokale hvor Bellman preget repertoaret. Siden den gang har koret utviklet et langt mer variert og rikholdig repertoar – noe helgens publikum vil erfare.

Også Tarrakarrain favner musikalsk bredt, men er tro mot den klassiske norske og nordiske mannskortradisjonen.

Dirigentene håper kommunenes korentusiaster møter opp for å nyte sang og duften av tidlig sommer.