Gå til sidens hovedinnhold

Vi er faktisk ikke kriminelle, vi trenger en plass å være!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor blir rånere ansett som kriminelle ? Er det fordi at de liker fart? Støtter opp hvis noe skjer? Eller er det fordi at kommunen vil helst ikke blande seg i noe som ikke er så lett for dem? Mange spørsmål, ikke sant ? Men hvor er egentlig sannheten? Er råning så trafikkfarlig som mange tror?

Først og fremst vil jeg si at rånere har mye bedre kontroll på bilen enn mesteparten av sjåførene. «Spinningen» kan se farlig og skremmende ut men sjåførene har i de fleste tilfellene faktisk kjempegod kontroll på bilen. I tilfelle av grøfting så er det alltid noen rånere som stiller opp for å hjelpe.

Det er veldig lett å uttale seg negativt uten å vite hva råning egentlig går ut på. Jeg mener at personer som aldri har vært med å råne ikke burde uttale seg om hvor god kontroll rånerne har på bilen eller om det er farlig.

Mange mener også at rånerne er trafikkfarlige for de har rånetreff på diverse parkeringer og andre plasser, men det finnes faktisk ikke andre plasser hvor det er lovlig og ikke minst trygt å råne.

Les også

Politiet fikk tips om rånere ved Atlanterhavsveien

Les også

Christoffer (19) vil samle rånermiljøet: – Vi må få bort grisekjøringen

Les også

Bekymret for råning og smitte – rundt 50 biler var samlet

Rånerne har blitt underprioritert i mange år. Hvis det hadde fantes noen trygge plasser hvor det faktisk hadde vært tillatt å råne, ville politiet unngått at så mange mister lappen pga råning . Så hvis vi allerede er inne på temaet om politiet, så skjønner jeg at politiet må gripe inn, men det er nemlig på grunn av at rånerne ikke har en trygg og lovlig plass å være. Da har ikke politiet noe annet valg enn å gripe inn på grunn av lover og sikkerhet.

Hvor vanskelig kan det egentlig være å ordne en plass hvor det er tillatt og trygt å råne? Hvorfor er sporten en prioritet og ikke råningen? Det er veldig mange som driver med råning, men de tør ikke å innrømme det for de vil ikke bli sett negativt på. Jeg skjønner at fylket er redd og tror at det kan føre til ulykker osv., men råningen kommer ikke til å ta slutt og denne saken må bli tatt på alvor og nå må faktisk noe gjøres.

Jeg håper virkelig at fylket tar tak i denne saken og blir med på å bidra til trygge og lovlige råneplasser. Jeg er også klar over at veldig mange kan være uenige med meg, men jeg føler at mangel av råneplasser er faktisk et stort problem.


Nikola Bileska 15 år, Averøy

Kommentarer til denne saken