Gå til sidens hovedinnhold

Vi elsker byen oss

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

22. februar kom det ut et innlegg i Tidens Krav der tema var unge som skulle flytte bort en periode, men var usikre om de flytter tilbake. Kristiansund skal være en by for absolutt alle. Vi har mange goder i denne flotte byen, men hva mangler vi?

Kristiansund er en by i stadig utvikling. Gjennom tydelig planlegging og gjennomføringsevne har byen på år fått til store forbedringer innen natur- og kulturliv. Kulturfabrikken som arrangørsted og skatepark i Vågen har kommet på plass. Det har vært utbedring av turterreng, utendørs treningsanlegg ved Kringsjå og frisbeegolfbane i Folkeparken. Byen byr også på Atlanterhavsbad og Nordvestarena, der sistnevnte har mange is-aktiviteter som blant annet skøyting og curling. Skiløypene og slalåmbakken på Frei har vært flittig brukt under den fine vintertiden vi var heldige å få i år. Kristiansund Fjellklubb er et alternativ for de interesserte innen klatring, mens dykkerklubben gir muligheter for å teste ut vannaktiviteter. Stand Up Padling mellom sentrumsøyene kan også bli en populær aktivitet. Kristiansund fortsetter å ivareta de årlige festivalene som Nordic Light fotofestival, Operafestukene, Skjærvafesten og Tahiti, som er en flott mulighet for alle aldere å møtes fra alle kanter, også utenbys fra, og dele en beriket felles opplevelse.

Les også

Dette kan du studere i Kristiansund til høsten: – Vi fortsetter den gode utviklingen

Les også

Kjempeløft kan åpne med to måneders mellomrom

Akkurat nå er også campus i en gryende utvikling, som kan ha en spennende innvirkning for de unge i byen med tanke på sosialt samhold og kommende arrangementer. Mulighetene og tilrettelegging for et godt student- og bomiljø er i fokus for Kristiansund. Og med det vil også jobbmulighetene for de unge bli større. Kristiansund satser også på å ivareta tilgjengeligheten for lokalbaserte matkilder og kjøp av ferskvarer, som er en av Senterpartiets kjerneverdier. Derfor blir Kristiansund en attraktiv by for de som søker nye impulser i denne sammensetningen av frisk kystnatur, matkultur og i et bysamfunn som blomstrer.

For at denne byen skal fortette sin utvikling av muligheter og tilbud, er det også like viktig å få tilbake ungdommene som har fullført utdanning et annet sted i landet eller utenlands. Dere er viktige for videre fremdrift av en bærekraftig verdiskapning byen. De unge flytter gjerne til steder som tilbyr muligheter tilpasset sin alder, og der det er etterspørsel, kommer også tilbudene etter. Det er et rikt utvalg av kulturtilbud for barn, ungdom, familier og eldre i byen. Det gjelder bare å se mulighetene i denne perlen på nordmørskysten, som gir et godt utgangspunkt for de unge å starte sitt voksenliv med den opplevelsesrike totalpakken Kristiansund har å by på.

Vi i Kristiansund Senterungdom vil fortsette å ha en attraktiv by med arbeidsplasser, trygghet, tjenester nær folk, satsing og verdiskapning. Fordi vi elsker byen vår.

Kommentarer til denne saken