– Vi diskuterer ikke nulloppgjør

Av
DEL

MeningerNorsk Sykepleierforbund (NSF) deler regjeringens og samfunnets bekymring for norsk og internasjonal økonomi, men vi er også skjønt enige med blant annet Fellesforbundet i at vi ikke diskuterer nulloppgjør.

Vi utfordrer ikke frontfagsmodellen, men vi kjemper – som andre fagforeninger – for våre medlemmers interesser.

I likhet med mange andre yrkesgrupper har også sykepleierne et rettmessige krav på sin del av verdiskapningen.

Det er ikke noe usmakelig over NSFs begrunnelse, slik TK skriver i sin leder onsdag. Det burde ikke være overraskende at man forventer ekstra kompensasjon når man strekker seg langt og lengre enn vanlig.

Også dét har vi til felles med andre grupper. I denne situasjonen er sykepleiere blant dem som har strukket strikken langt for samfunnet, og det NSF har gjort fire måneder før lønnsoppgjøret er å påpeke at medlemmene forventer at dette blir anerkjent med mer enn et klapp på skuldra.

Hvordan helsesystemene som helhet håndterer kriser er ut fra kapasitet, og er den aller viktigste bufferen for norsk økonomi, slik at vi ikke på nytt må inn med nedstengning av samfunnet og dyre næringslivspakker. Lærdom av COVID-19 bør være ytterlig satsing på helse gjennom å sikre tilstrekkelig finansiering. Den viktigste knapphetsfaktoren i helsetjenesten er ikke penger alene, men folkene som må finansieres – og det må investeres i over lengre tid

Sykepleiere er den yrkesgruppen i landet som det er størst mangel på. I følge KS er det også den yrkesgruppen som det er vanskeligst å rekruttere til kommunene. Derfor handler dette også om at det er et enormt behov for både å rekruttere, mobilisere og beholde sykepleiere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags