For 25. året møtes Gurifamilien på tunet for å bringe liv til Peggy Kruses historie om «Fru Guri av Edøy». Spelet ble opprinnelig skrevet da Edøy gamle kirke feiret sitt 800-årsjubileum, og var tuftet på det kirken har betydd for smølasamfunnet opp gjennom historien.

Karoline Herlofsen er tilbake som regissør. I fjor dykket hun inn under huden på karakterene, og deres relasjoner med hverandre, og publikum omfavnet hennes versjon av Peggys historie.

– Tradisjonelt sett har regissører på «Fru Guri av Edøy» blitt invitert tilbake to år på rad, og vi er glade for at Herlofsen takket ja til å bli med oss også i år, skriver Gurisenteret i en pressemelding.

Karoline Herlofsen har lang erfaring innen teater, radio, film og tv, og har for tiden stor suksess med duoen Molly og Partner, sammen med Marianne Krogness. Molly og Partner var på besøk på Vrimmel i fjor, til glede for store og små. Sammen med Line Verndal har hun podcasten Innsiden, et innblikk i norske kunstneres liv.

I fjor var hun fersk som regissør på utespel, noe som resulterte i overskriften «Aldri har Fru Guri berørt meg så sterkt som i år» i avisen dagen etter premieren.

To sterke hovedroller

Etter Sylvia Salvesen syntes det vanskelig å finne en som kunne ta over som Fru Guri. Etter to år på tunet er Nina Woxholtt kommet godt inn i rollen, og mange ønsket å se henne på tunet igjen.

Line Verndal vokste for alvor inn i rollen som Ingeborg i fjor sommer, og ga Ingeborg en stille styrke som berørte de fleste.

– Både Nina og Line har takket ja til å komme tilbake i jubileumsåret, og vi gleder oss til å ønske dem velkommen tilbake til Smøla, skriver Gurisenteret.

Nytt billettsystem

Etter fjorårets overveldende respons så driftsleder Anne Elisabeth Gjeldnes at det var på tide å prøve seg på setekart igjen. Dette er for at publikum skal kunne sikre seg favorittplassen uten å måtte stå i kø før dørene åpner.

Vel 3.000 så «Fru Guri av Edøy» 

I fjor begynte køen å dannes opptil 40 minutter før på noen av forestillingene. Og selv om det var god stemning, ser arrangøren heller at folk skal få mulighet til å nyte en is og kaffe i kafeen eller gå en tur opp til kirken.

«Fru Guri av Edøy» har i flere år hatt gode samarbeidspartnere på overnatting. Selv om kapasiteten på Smøla øker, så blir overnattingsstedene raskt fullbooket før sommeren. Derfor har det vært viktig for arrangøren å fortsette samarbeidet med Thon Hotel Kristiansund, Quality Hotel Grand og Ringholmen, for å gi tilreisende publikum en avslappende helhetsopplevelse.