Gå til sidens hovedinnhold

Venter på ny test: Mulig smittetilfelle i Averøy

Averøy kommune har tirsdag 23. mars ett mulig smittetilfelle etter hurtigtest ved innreise fra utlandet. Vedkommende er satt i isolasjon, skal testes på nytt og har ingen nærkontakter, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Kommunen vil komme med mer informasjon når prøvesvaret foreligger.

Mål om å være smittefri etter påske

Kommunen skriver at det aller viktigste er at alle denne påsken reiser så lite som mulig og møter så få som mulig for å hindre at smitten sprer seg. I Averøy ønsker de at tilreisende (se unntaksbestemmelser) tester seg ved ankomst og har færrest mulig nærkontakter under oppholdet.

– Kommunene er selve forsvarsverket i bekjempelse av pandemien. Som alle landets kommuner har Averøy kommunes ansatte sammen med innbyggerne stått i en svært krevende situasjon over ett år. Vårt største ønske og mål er å holde kommunen smittefri også etter påske. Det målet når vi kun i fellesskap med å overholde smittevernreglene. Vi vil unngå alvorlig sykdom og død som følge av korona, og vi vil nødig stenge barnehager, skoler og andre svært nødvendige tjenester for våre innbyggere, skriver kommunen.

– Vi takker for at alle holder ut – en stund til!

Du kan lese mer om Averøy kommunes status og tiltak her.

Kommentarer til denne saken