Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Begrepet kognitiv dissonans viser til det psykologiske ubehaget som oppstår når tankene og verdiene våre ikke stemmer overens med det vi gjør. Dette kan ofte gi et behov for å forklare eller legitimere handlingene sine.
I bystyremøtet 17. juni stemte de borgerlige partiene Venstre og Høyre mot Rødt sitt forslag om at barnetrygden ikke skulle regnes som inntekt ved beregning av sosial stønad. FO har i sitt innlegg i TK samme dag, 17. juni redegjort nøye for viktigheten av å holde barnetrygden utenom. Kampen mot barnefattigdom er viktig, og det er et felles ansvar å bekjempe dette. Bystyrets vedtak hvor alle andre partier stemte for å holde barnetrygden utenfor var derfor en gledelig og viktig milepæl.
Venstres Ragnhild Helseth skriver i sitt innlegg i TK, 30.06.21 at Venstre «egentlig støtter tanken», og det er supert. Det gjør vi også. Problemet er at Venstre stemte imot en tanke de «egentlig støtter» og argumenterer med situasjonen i bo- og habilitering og kommunens budsjettbalanse, samt at hun antyder at vedtaket kan ha noe med valgtaktiske hensyn å gjøre.
Dette viktige vedtaket som motvirker barnefattigdom i Kristiansund og som en rekke andre kommuner har gjort, må ikke bli avskrevet som valgtaktikk. Vårt råd til Venstre er at de ved neste korsvei velger å prioritere barnefattigdom, og dermed unngår den kognitive dissonansen som oppstår når de stemmer mot noe de egentlig støtter. Godt valg!
Venstre og barnetrygd
