Gå til sidens hovedinnhold

Venstre oppfordrer til å snakke sammen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommentar til gruppeleder Anders Riise sin trussel i Sunnmørsposten:

Svaret er ikke å true, men å jobbe for å holde fylket sammen. Det er Venstre sin klare melding etter at Høyres Anders Riise kom med sitt utspill i Sunnmørsposten 26. august. Han vil ha stopp i fylkets investeringer til Kristiansund inntil det er avklart spørsmålet om Trøndelag.

Som eneste parti i bystyret i Kristiansund stemte Venstre med rådmannens forslag om ikke å starte prosessen med å søke om endret tilhørighet fra Møre og Romsdal fylke til Trøndelag. Venstre ønsker å gå videre som del av nåværende fylke.

Vi var forberedt på at slike utspill som kom fredag kunne komme fra fylkestingspoliltikere. Men dette trenger vi virkelig ikke nå. Vi er kjent med at Riise sin holdning ikke er representativ for Høyre. Likevel er det grunn til bekymring når slike utsagn kommer. Bekymring først og fremst for Kristiansund og Nordmørsregionen, men også for hele Møre og Romsdal.

Venstre vil fortsatt støtte alle deler av fylket. Venstrepolitikere er samstemte om at Kristiansund trenger positiv støtte istedenfor trusler om at pengene skal strupes.

Vi har et stort ansvar fremover. Stortingsvalget nærmer seg.

Som henholdsvis førstekandidat og andrekandidat for Venstre vil vi kjempe for hele fylket. Slutt å snakke hverandre ned, og heller snakk oss sammen. Vi vil ha framsnakk i stedet. Det er Venstre sin klare oppfordring til alle politikere. Vi ønsker oss et samla fylke, og da må vi få fram de positive sidene med dette, og vise hvorfor folket skal gi sin stemme til et fortsatt sterkt Møre og Romsdal.

Venstre er et samarbeidsparti nasjonalt og internasjonalt. Det har vi vist som regjeringsparti og det er våre klare politiske mål i kommende periode slik vårt stortingsprogram sier. Vi må ikke vokse fra hverandre, men vokse oss sterke sammen. Så skal vi også samarbeide med fylkene sør for oss og nordover.

Les også

Soloutspill fra Anders Riise

Les også

Kritiserer soloutspill fra partikollega: – Vi går ikke med på maktarroganse

Les også

Vil stoppe pengene til Kristiansund fram til Trøndelag-spørsmålet er avgjort

Kommentarer til denne saken