Varsler innstilte avganger resten av måneden

Reisende på Seivika–Tømmervåg må belage seg på innstilte avganger morgen og kveld også i mars. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Reisende på Seivika–Tømmervåg må belage seg på innstilte avganger morgen og kveld også i mars. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto:

Forsinkelse i kaiarbeidet på Seivika–Tømmervåg.

DEL

Det blir en lengre periode med innstilte avganger på fergesambandet Seivika–Tømmervåg enn først planlagt. Ved nyttår startet arbeidet på kaiene, og dette var ventet å ta cirka to måneder.

Nå melder fylkeskommunen at det blir innstilte avganger også ut mars måned.

Arbeidet pågår på natt, sju netter i uken, med innstilte fergeavganger på morgen og kveld.

– Dårlig vær gjorde at arbeidet på kaiene ble innstilt i 20 netter i januar og februar. Arbeidet fortsetter derfor ut mars med innstilte avganger på morgne og kveld, skriver Anne Marit Øksenvåg Johansen, kommunikasjonsrådgivar for samferdsel i Møre og Romsdal fylkeskommune, i en pressemelding.

Hun opplyser at pælingen fra lekter på Tømmervåg fergekai er avsluttet, og at arbeidet fortsetter med boring av pæler fra land.

– Fortsatt blir det jobbet med stort utstyr som gjør at det ikke kan gå ferger fra kaia samtidig som det blir boret, skriver Øksenvåg Johansen.

Endringene

Dette er endringene i fergeruta i mars:

Hverdager:

Rundturene (tur/retur) fra Seivika kl. 04.50 og 23.30 blir innstilt.

Avgang fra Seivika kl. 06.00 blir utsett til 06.10.

Avgang fra Tømmervåg kl. 06.30 blir utsett til 06.40.

Lørdag:

Rundturene (tur/retur) fra Seivika kl. 06.30 og 23.30 blir innstilt.

Søndag:

Avgangen fra Tømmervåg kl. 23.30 blir flyttet 30 minutter fram til kl. 23.00.

Betongarbeid

I den samme pressemeldingen opplyser fylkeskommunen at betongarbeidet startet etter påske.

– Da skal tilleggskaia (piren) bli lengre og bredere for å kunne ta imot de nye fergene i sambandet. Støpingen skjer oppå den gamle tilleggskaia. Den blir revet fra undersiden når den nye tilleggskaia er ferdig, skriver Øksenvåg Johansen.

Betongarbeidet skal ikke gi hindringer for fergene, og fergene skal derfor gå som normalt fra april og til kaiene er ferdige i høst, opplyser fylkeskommunen.

Artikkeltags