De kommende dagene er det ventet temperaturer mellom null og noen plussgrader på Nordmøre. Men fra helga blir det et skifte som fører til høyere temperaturer.

Og i starten av neste uke viser prognosene at det kan bli over 10 varmegrader flere steder.

– Til helgen kommer det et lavtrykk fra vest som tar med seg mildere luftmasser. Dette gjør at temperaturen vil stige i hele landet, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Skiftende vær

Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt sier til NTB at det er en skiftende værtype i vente på Vestlandet og i Midt-Norge, med byger som er av og på.

– Man får påfyll av snø i høyden, regn på kysten og sludd midt imellom, sier han.

Her er det steder som ikke ligger i le, noe som gjør at man vil få en kald start på fredagen før varmluften kommer. Til helgen blir det mildvær og bra med vind – enkelte steder ganske mye vind.

– Ved Stad blir det fort full storm fra sørlig retning, sier Løvdahl.

Føneffekt i Sunndal

Meteorologen forteller at på grunn av den kraftige sønnavinden, vil steder som Tafjord og Sunndalsøra merke føneffekten – altså at varm luft som egentlig hører hjemme i høyden, slår ned i lavlandet. Da kan det fort bli 10–12 grader disse stedene.

Om ikke det blir like varmt alle steder, blir det stigende temperaturer overalt i vårt distrikt.

I starten av neste uke er det ventet regnvær og 8-9 varmegrader i Kristiansund, rundt 11 grader på Sunndalsøra, mens det er noe kaldere i Surnadal med 5-6 varmegrader.