Norge har de siste årene møtt utøvere fra Finland, Sverige og Danmark/Island i en årlig innendørslandskamp i friidrett. Årets konkurranse ble avviklet i den svenske byen Karlstad.

I et sterkt 3.000 meter-heat løp Kristoffer Sagli inn til femteplass. Tiden ble 8.03,77. Det er raskere enn han noen gang har gjort før og viser at formen er inne før helgas senior-NM i Bærum kommende helg. Her skal Sagli løpe 1.500 meter og 3.000 meter. Med klaff kan han ta medalje i begge øvelser.

På 3.000 meter har for øvrig Sagli med seg klubbkameratene Mathias Lillehagen på startstreken. Begge Aure-gutta bor og trener i Trondheim, men konkurrerer for Aure IL.

Se alle resultater fra Nordenkampen her

Tilbake til USA

Det ble totalt ti norske seire i Nordenkampen. Sander Aae Skotheim, som er halvt kristiansunder, var blant dem som gikk helt til topps. Han satte ny personlig rekord i høyde med 2,20. Aae Skotheim satser i mangekamp, men viser altså høyt nivå i enkeltøvelser også.

Også Elise Hoel Ulseth fra Norodd satser i mangekamp. Hun var med på det norske damelaget som ble nummer to i Nordenkampen. Hoel Ulseth, som nå reiser tilbake til USA for videre studier og collegefriidrett, var med i lengde og hadde 5,98 som beste resultat.

Sverige var klart best i kvinneklassen.