Torsdag 5. mai tildelte FRAM kontrakten for rute- og skolekjøringen i Kristiansund, Averøy, Aure og Smøla til Tide Buss AS.

FRAM mente Tide Buss AS var tilbyderen med det beste tilbudet innen pris, miljø og kvalitet. Det var tre som tilbydere til sammen: Boreal Buss AS, Tide Buss AS og Vy Buss AS. Avtalen blir signert når klagefristen har gått ut.

– Den nye kontrakten vil gjelde fra 1. januar 2024 og til 30. juni 2033. Den inneholder rundt 2.4 millioner rutekilometer årlig. Kontrakten har en verdi på underkant av 900 millioner kroner over 9.5 år, sier avdelingssjef i FRAM, Stig Helle-Tautra, i pressemeldingen.

Nye elbusser skal sørge for at mer en 80 prosent av busstrafikken i Kristiansund, Averøy, Aure og Smøla blir utslippsfri. Dette gir en årlig reduksjon på 1.500 tonn CO₂, skriver FRAM i en pressemelding.

– Det blir en omfattende elektrifisering av bussdriften på Nordmøre. Det er også spesielt gledelig at vi får de første elektriske distriktsbussene i fylket på plass, sier prosjektleder Kristine Vikhagen.