Gå til sidens hovedinnhold

Sjømæling blir ordfører i Gjemnes

Artikkelen er over 6 år gammel

I ettermiddag skrev Sp, Ap, Venstre og SV under en avtale som sikrer Knut Sjømæling ordførerklubba de neste fire årene.

De fire partiene ble i løpet av tirsdag ettermiddag enige om å gå sammen for å skape flertall i kommunestyret i Gjemnes.

Venstres ene representant, Heidi Hogset, var den første som var klar for å stemme sammen med Senterpartiets fem representanter. Knut Sjømæling har tidligere sagt i Tidens Krav at han kunne tenke seg en rødgrønn allianse med Arbeiderpartiet, men at mye ville avhenge av hvem som kom inn for partiet.

I morgentimene var det klart at Jan Karstein Schjølberg ble Aps fremste kandidat, og dermed kunne Sjømæling invitere Arbeiderpartiet med i selskapet.

Jan Karstein Schjølberg blir den nye varaordføreren, mens Heidi Hogset denne perioden vil få en plass i formannskapet.

Også SVs Rolv Sæter ble med på avtalen som sikrer et flertall på 11 av 17. Det kan være betryggende, all den tid Arbeiderpartiets representanter i inneværende fireårsperiode flere ganger har delt seg i avstemminger. Nå vil Sjømæling være sikret et stabilt flertall.

- Avtalen ble underskrevet på kommunehuset tirsdag ettermiddag. I den ligger det også at vi forplikter oss til å følge vedtatt investeringsplan som går på å bygge nytt sykehjem og ruste opp skolene, sier Sjømæling.

Alle de fire partilederne hadde på forhånd klarert underskrivelsen av samarbeidet med sine respektive grupper.

29. september møtes det nye kommunestyret for første gang. Da vil Knut Sjømæling bli valgt som Gjemnes sin nye ordfører. Han har en periode bak seg som ordfører tidligere, og han har også vært leder av Orkide.

Kommentarer til denne saken