Gå til sidens hovedinnhold

Skal lede næringsutvalget

Artikkelen er over 5 år gammel

Jon Aasen (Ap) blir fylkesordfører og Gunn Berit Gjerde (V) fortsatt fylkesvaraordfører. Nordmørslista skal lede regional- og næringsutvalget.

Det er resultatet av nattens forhandlinger i Ålesund. Så mange som fem av de 13 setene i det nye fylkesutvalget kan bekles av nordmørnger.

Les også: 08.00: Nordmørslista tar fire seter

Venstre får fortsatt to medlemmer i fylkesutvalget. Med mindre antall personstemmer skulle spille inn ligger det dermed an til en ny periode for Iver Nordseth i det politisk viktigste organet i fylket.

Sunnmørslista ryker ut, mens Nordmørslista rykker inn med Mette Belden. De øvrige av de 13 setene bekles mest sannsynlig av Ap (3), Høyre (3), Frp (2), Sp ved Kristin Sørheim og KrF ved Steinar Reiten. Toril Røsand fra Averøy står på fjerdeplass på Høyres liste og får dermed neppe fortsette i fylkesutvalget. Tove-Lise Torve fra Sunndal vil komme inn for Ap.

Senterpartiet beholder lederen i det ettertraktede samferdselsutvalget. Etter alt å dømme betyr det at Kristin Sørheim etterfølger Oddbjørn Vatne som ny leder. Ap får nestlederen i utvalget.

Bjarne Elde (Ap) fra Kristiansund fortsetter som leder av utdanningsutvalget.  Her vil Nordmørslista få nestlederen og ytterligere et medlem.

Nordmørslista får lederen i regional- og næringsutvalget, der Sunnmørslista må gi fra seg ledervervet. Den nye flertallskoalisjonen vil istedet bestå av uavhengig valliste for Sunnmøre.

Jon Aasen uttalte på tirsdagens pressekonferanse at han ikke var nervøs for å overlate dette ledervervet til en fogderiliste. Det ble vist til at Sunnmørslista hadde hatt det uten at det hadde ført til en skjevfordeling i fylket.

Sp får lederen av kultur- og folkehelseutvalget.

Den sosialistiske bllokken vil etter dette utgjøre 27 representanter i fylkestinget.

Av sakspolitiske avtaler har den nye koalisjonen gått inn på en felles formulering om at dagens struktur av videregående skoler skal bestå, forutsatt normal søkning til utdanningstilbudene.

En bekymret Steinar Reiten (KrF) merket seg at samarbeidspartnerne forpliktet seg til å bli enige om et budsjett.

- Møre og Romsdal fylkeskommune mangler 400 millioner kroner på å drive i balanse. Hvis alle disse partnerne, herunder to fogderilister, skal få innfridd sine ønsker i  budsjettet, er vi veldig bekymret for kontrollen på pengebruken, sier Reiten.

 

Kommentarer til denne saken