Sterkt resultat for Senterpartiet i Aure

Artikkelen er over 3 år gammel

Med hele 41,7 prosent oppslutning, er Ingunn Golmen og Senterpartiet den store valgvinneren i Aure.

DEL

Senterpartiet går mest fram av alle de politiske partiene i kommunen. Med en økning på 13,4 prosentpoeng, lander Golmen og co på 41,7 prosent. Dette medfører også at Senterpartiet i Aure får hele ni representanter inn i kommunestyret den neste perioden. Dette er en kraftig økning fra dagens seks.

- Det er klart vi er kjempegodt fornøyd med dette resultatet, sier Ingunn Golmen, som takker for velgernes tillit både på partiets og egne vegne.

- Jeg har ikke helt kontroll på antall personstemmer, men så under opptellingen at det var mange, og det er jeg svært glad for, sier ordføreren, som har styrt Aure kommune siden 2007.

Samarbeid med Ap

Senterpartiet får ni representanter inn i kommunestyret, og det er mange nye fjes blant representantene etter dette valget. Det er Golmen fornøyd med.

- Det er godt med en viss utskifting i mannskapet, og det å få inn yngre politikere i Aure, har vi bare godt av, tror Golmen.

Når det gjelder samarbeidspartnere i kommunestyret, har Senterpartiet allerede hatt innledende samtaler med Aure Arbeiderparti.

- Det ligger vel litt i kortene at vi vil prøve å videreføre samarbeidet vi har hatt i inneværende periode, sier Golmen.

Det kan dermed ligge an til at Hanne Berit Børset Brekken blir varaordfører i Aure.

Aure Ap fikk en oppslutning på 26,8 prosent, noe som er en liten økning på 0,6 prosentpoeng. De beholder dermed sine seks representanter i kommunestyret.

Nordseth er inne

Som i flere ander kommuner, gikk både Høyre og Venstre tilbake i Aure.

Verst var det for Høyre, som endte med en oppslutning på 10 prosent. Dette er en tilbakegang på 7,8 prosentpoeng, og Høyre vil dermed bli halvert i kommunestyret med to representanter.

For Venstre er tilbakegangen på 5,5 prosentpoeng, og partiet ender dermed opp med en oppslutning på 10,9 prosent. Dette fører til at Venstre mister en av sine tre representanter i kommunestyret.

Her kan det nevnes at Iver Nordseth, som tidligere har vært ordfører i Smøla kommune i 20 år, nå er inne som en av de to representantene fra Aure Venstre. 

Både Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti beholder sin ene representant i kommunestyret i Aure, etter mindre endringer i oppslutning.

Slik ser kommunestyret i Aure ut etter valget

Senterpartiet: Ingunn Oldervik Golmen, Lars Dromnes, Ole Bendik Nilsen, Ingvar Gjerdevik, Bjørg Ingrid Width, Marit Width, Erlend Vaag, Svein Skar , Stine Hagen Wigum.

Arbeiderpartiet: Hanne Berit B Brekken, Torstein Hamnes, Hans Gjølga Lauritsen, Geir Ove Søyseth, Silje Wessel, Mats Langtinn

Venstre: Iver Gunnar Nordseth, Erik Vullum

Høyre: Lillian Elise Samuelsen Wessel, Lillian Skarpnes

Fremskrittspartiet: Jan Frode Osen Johnsen

Kristelig Folkeparti: Inge Aukan

Resultatene fra Aure 

Artikkeltags