Hun kjemper en hard kamp om 8. mandatet med en annen nordmøring, Jenny Klinge fra Surnadal.

En fersk meningsmåling utført av Sentio Research Norge, gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 30,1 prosent i fylket, en økning på 2,9 prosent sammenlignet med målingen i mai. Og det er 4 prosent høyere enn valgresultatet i 2005.

– Jippi, sier Torve etter å ha fått høre om den nye meningsmålingen. Men jubelen er betinget.

– Det er trist om vi bare får én nordmøring på den nye Mørebenken.

Riktignok er Aps Else-May Botten også barnefødt nordmøring, men representerer i denne sammenhengen Molde og Romsdal.

Beinhard kamp

Valget i Møre og Romsdal preges av den beinharde kampen mellom Frp og Ap om å bli største parti.

Fortsatt har Frp en knapp ledelse med 31,6 prosent, men partiet har tapt 1,9 prosent oppslutning siden den rekordhøye målingen på 33,5 prosent i mai.

Både Frp og Ap ligger an til å ta tre mandater hver, av de ni plassene Møre og Romsdal har på Stortinget. Høyre må svelge en ny elendig måling, med en oppslutning på bare 10,6 prosent, en ytterligere nedgang på 1,4 prosent siden mai og altså langt under valgresultatet i 2005. Elisabeth R. Nørve fra Ålesund er inne med god margin, men Høyres 2. kandidat Torgeir Dahl fra Molde må nok se langt etter en plass på Løvebakken.

Rigmor Andersen Eide (KrF) fra Ålesund har styrket sitt kandidatur. Partiets oppslutning på 10,4 prosent nærmer seg resultatet fra valget i 2005.

De to stortingsrepresentantene Leif Helge Kongshaug (V) fra Averøy og Bjørn Jacobsen (SV) fra Molde sliter tungt i motbakke. SV får 4,1 prosent og Venstre 3,5 prosent i augustmålingen, og dermed milevis unna mandatgevinst.