Utvider frist i skrivekonkurranse om korona

INVITERER: Unn C. Fyllingsnes i Kraftverk vil høre fra ungdom om hvordan de har det under koronapandemien.

INVITERER: Unn C. Fyllingsnes i Kraftverk vil høre fra ungdom om hvordan de har det under koronapandemien. Foto:

Kraftverk, Aura Avis og Tidens Krav ønsker å høre fra ungdom mellom 13 og 19 år i Tingvoll og Kristiansund, om hvordan de opplever tilværelsen under de strenge restriksjonene som koronapandemien har ført til. Nå er fristen utvidet til 4. juni.

DEL

- Siden lanseringen av konkurransen ble litt skipla av at skolene åpner opp igjen, har vi avgjort at fristen blir utvidet med en uke, slik at flere skal få sjansen til å sende inn bidrag. Vi gjør derfor oppmerksom på at innsendingsfristen blir utvidet til 4. juni, sier Unn C. Fyllingsnes.

Å forholde seg til restriksjonene som skal hindre spredning av koronaviruset har vært vanskelig for mange. Men hvordan har egentlig ungdommen taklet situasjonen?

Dette ønsker kultur- og utviklingsbedriften Kraftverk i Tingvoll svar på. I samarbeid med Tidens Krav og Aura Avis inviteres nå ungdom mellom 13 og 19 år i Tingvoll og Kristiansund til å skrive sine tanker om hvordan de har opplevd den spesielle situasjonen.

- Vi ønsker å gi ungdommen en kanal til å skrive om hvordan de opplever koronatiden. Vi lurer på hvordan de har det. Ungdom er jo sosiale og er vant til å bruke internett for å kommunisere, men denne situasjonen har vært ekstrem. Hvilke tilbud har ungdom i by og bygd og er det forskjeller der, sier Unn C. Fyllingsnes i Kraftverk.

Initiativet kom fra to lærer på ungdomstrinnet.

- Vi lurer på hvordan ungdom opplever det å ikke kunne leve som før, hvordan det er å ikke kunne delta på fotballtrening, bandøving, idrettsstevner, konserter, skole og andre steder der man møter venner og bekjente under koronarestriksjonene, sier Fyllingsnes.

Slik gjør du det

Skriv en fortellende tekst på 400-800 ord i valgfri sjanger, enten på nynorsk eller bokmål. Du kan for eksempel skrive teksten som et essay, kåseri, novelle, brev, episk dikt, blogginnlegg, eller som en teatermonolog eller -dialog.

Teksten sendes inn til ungkraft2020@gmail.com innen 4. juni

En jury skal plukke ut en vinner i to klasser: ungdomsskole og videregående skole, som får teksten sin på trykk i Tidens Krav, Aura Avis og på Kraftverk sine nettsider. Vinnerne får dessuten en bokpremie, og det åpnes for at noen kandidater kan få hederlig omtale og digital publisering.

- Vi håper at flest mulig vil delta, og så er det kjekt at avisene vil være med på prosjektet. Det er viktig å få fram ungdommen sine tanker og at de blir sett nå under koronapandemien, sier Fyllingsnes.

Vinnerne blir kåret den 19. juni.

Kraftverk er en kultur- og utviklingsbedrift som holder til i Tingvoll. Om seg selv skriver virksomheten at målet er å bidra til økt livskvalitet på bygda ved å bruke potensialet til plassen og skape opplevelser, kunnskapsutveksling og prosjektutvikling gjennom samarbeid mellom lokale og regionale aktører.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken