Avdelingen er en del av tidligere FrioNordica, og står for store deler av konsernets produksjonskapasitet.

– Med sterk ordreinngang og et svært lovende marked innen oppdrettsnæringen øker PTG produksjonskapasiteten i Norge. Markedets krav til kvalitet og leveringspresisjon bidrar til at konsernet har besluttet å investere over 20 millioner kroner i fabrikkutvidelse i Malmefjorden, melder selskapet i en pressemelding.

I tillegg til investeringen i nye fasiliteter, utreder selskapet robotisering av flere arbeidsprosesser for å øke kapasiteten og effektiviteten.

Økt kapasitet

PTG utvikler og leverer miljøvennlige kjøle-, fryse- og energieffektiviserings-løsninger. De er leverandør til dagligvarebransjen i Nord-Norge, i tillegg til sjømatmarkedet nasjonalt og internasjonalt.

– Investeringen i større lokaler og moderne produksjonsfasiliteter vil øke vår kapasitet og effektivitet betraktelig, sier konsernsjef Terje Arnesen i PTG.

I pressemeldingen sier han at det nå investeres i en rekke oppdrettsanlegg på land, og at det bygges stadig nye båter både til akvakultur og fiskeri.

– Vi opplever en sterk ordreinngang innen brønnbåtmarkedet, og det er også stor etterspørsel etter våre løsninger for landbasert oppdrett – da hovedsakelig varmepumper tilpasset ulike behov, samt kjøle- og kuldeanlegg for videreforedling av fisk, sier Arnesen.