Gå til sidens hovedinnhold

Utrolig av Høyre

Utrolig at Høyre gjør sitt ytterste for å motarbeide Møre og Romsdal.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyre må gjerne forsvare det håpløse prosjektet Møreaksen, men at de også åpenbart understreker at de ikke vil gi en krone til samferdsel til fylket om man ikke bygger Møreaksen, var nytt for meg.

I et leserinnlegg fra Høyre-representantene Ola Eloranta, Håkon Bergseth og Falk Daniel Øveraas er det interessant å merke seg at hvertfall regjeringspartiet Høyre allerede har bestemt seg for at Møre og Romsdal ikke skal få en krone utenom Møreaksen.

Da vet vi i det minste at Høyre overhodet ikke vil støtte viktige samferdselssaker i fylket vårt fremover.

Viktigheten med Møreaksen skal i følge Høyre være at folk skal kunne bo i en region med store jobbmuligheter.

Les også

Facebook, det nye demokratiet?

Les også: Er Romsdalsaksen «smartere» enn konkurrenten?

Les også: Fleire og fleire vil vere med i bussen mot Møreaksen

Les også: Møreaksen: – Du har utført nok politiske piruettar no, Sve!

Jaha, så Høyre tror mulighetene økes for folk ved at de skal ha en daglig kostnad på 5-600 kroner for å komme seg til og fra jobb?

Er det dette Høyre også mener med å knytte regioner sammen? Er Møreaksen et prosjekt bare for de rikeste?

Vi har nok av prosjekter i Møre og Romsdal som kan knytte små og store lokalsamfunn sammen.

For Nordmøre sin del kan vi kanskje nevne for Høyre både Halsafjordsambandet, Talgsjøforbindelsen, Todalsfjordforbindelsen, eller ferdigstillelse av RV70 fra Meisingset til Ålvundeid. Eller kanskje prøve å gi Høyre et minimum av kunnskap om at hovedveien mellom Kristiansund og Molde går i en 40-sone med en rekke innsnevringer og brosteinsoverganger og oppover et dalføre i 60-sone.

På samme måte finner vi dusinvis av ønskede prosjekter både i Romsdal og på Sunnmøre. Men Høyre skal altså ikke være med å kjempe for disse prosjektene. Det er trist å konstatere, men likevel greit å vite for velgerne.

Høyre har altså konkludert med at det eneste Høyre og FrP er enige om er at en stemme på Høyre er en stemme på Møreaksen, og dermed også en stemme mot alle fornuftige samferdselsprosjekt som i motsetning til Møreaksen kunne knyttet alle våre fantastiske små og store lokalsamfunn sammen.

For Frp er kampen mot denne galskapens akse noe hele partiet står inne for, og en stemme på FrP er både en stemme mot Møreaksen, men også en stemme for en storstilt opprustning av veiene vi allerede har og en igangsetting av en rekke prosjekter som både knytter fylket sammen, og som er ønsket av innbyggerne.

Kommentarer til denne saken