Førstkommende lørdag er det klart for det som regnes som Norges desidert hardeste halvmaraton; Torvikbukt 6 topper. Det bekrefter rekordholder Ola Hovdenak som har en knallsterk løyperekord fra 2011. Han er den mestvinnende randoløperen i Norge, i tillegg har han utallige antall seire i lange fjelløp.

I en pressemelding opplyser Torvikbukt Idrettslag og Fjellhauselag at det blir løp i år også, med restriksjoner for å opprettholde smittevernet.

I år blir Hovdenak utfordret av NM-mester i terrengultra, Sebastian Krogvig fra Bergen. Han ønsker å utfordre løyperekorden til Ola Hovdenak fra 2011 på tiden 2 timer 31 minutter og 4 sekunder. Krogvig har flere topplasseringer i nasjonale og internasjonale løp.

– Denne sesongen har vært preget av avlyste arrangementer og lite konkurranser, forteller Krogvig i pressemeldingen.

– Det er viktig for motivasjonen å få startnummer på brystet og kjenne på adrenalinet, så stor takk til de arrangørene som klarer å få til trygge arrangement i den tiden vi er i nå.

Løyperekordholder og treningskamerat Ola Hovdenak stiller også til start – for å forsvare tittelen.

Lokale og nasjonale utøvere

Det blir også et gledelig gjensyn med Johanna Åström som nå er helt i verdenstoppen i Skyrunning. Hun deltok for første gang i den gjeveste «WorldSkyrunning Series» i fjor hvor hun tok flere førsteplasser og sterke løyperekorder. Johanna omtales som «The new skyrunning star» og skulle i år delta i flere internasjonale konkurranser. Verdenscupen som i år skulle hatt 17 løp i 12 forskjellige land, er dessverre avlyst. Johanna deltok i Torvikbukt for 2 år siden, og naturlig nok er det hun som har løyperekorden på sterke 2 timer 57 minutter og 48 sekunder.

Arrangøren trekker også fram lokale utøvere som Espen Fredriksen fra Averøy og Jørgen Kvalsvik fra Gjemnes, som de mener er gode for tider godt under 3 timer.

Løyperekorder?

Henriette Albon bosatt i Innfjorden, opprinnelig fra Sandefjord, stiller til start for første gang. Hun er i Norgestoppen i terreng/fjelløping og har også hevdet seg internasjonalt med blant annet en 4. plass fra VM i Skyrunning i 2018.

– I år tror vi løyperekordene står for fall både i herre og dameklassen, skriver idrettslaget i pressemeldingen.

For ellevte året er det fellesstart med tidtaking hvor alle 6 toppene skal bestiges på raskest mulig tid. 1.900 høydemeter og 21,8 kilometer kan betegnes som en real styrkeprøve.

Arrangøren presiserer at de følger gjeldende retningslinjer fra NFIF for mosjonsløp, i tillegg til at de har dialog med kommunelegen for en trygg og riktig gjennomføring av årets Torvikbukt 6 topper.