Gå til sidens hovedinnhold

Utekonsert med Kristiansund symfoniorkester – en fantastisk opplevelse

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdag 7. september overvar jeg konserten Kristiansund symfoniorkester hadde i anledning sitt 100-årsjubileum. Denne konserten tror jeg ble en stor opplevelse for alle som var der. Kanskje var dette den beste utendørskonserten som noen gang har vært her byen, og dette til tross for at været sviktet i det samme øyeblikk som konserten startet. Heldigvis hadde arrangøren vært forutseende slik at publikum kunne få kjøpt « plastponchoer» da værgudene ikke var på vår side denne ettermiddagen. Tusen takk.

Jeg er nesten på alle konsertene symfonien oppfører her i byen. Denne jubileumskonserten var den hyggeligste konserten jeg har opplevd. Til tross for en kald og regnfull ettermiddag, klarte orkesteret å få varmet opp tilhørerne med sitt særdeles gode spill.

De første jeg vil framheve er danserne, som til tross og vått og farlig gulv, presterte en vakker og flott opplevelse. Så var det vår kjære Frode, som på en utmerket måte klarte å bevise at klassisk musikk godt kan kombineres med moderne musikk, og som jeg synes var veldig spennende.

Jeg har siden 1970, da jeg begynte som renholder ved Allanengen skole, fulgt med «Musikkskolen» – ettersom de hadde øvingslokaler ved skolen. Det har vært en sann glede å se utviklingen fra de var små barn og fram til nå, hvor de er å finne som ansatte ved de store symfoniorkestrene i Norge. Det hele startet altså ved Allanengen skole. Takk til blant annet Anders Rensvik, Alexander Robson og ikke minst til Ellen Rensvik, som etter mange år utenbys har vendt tilbake til røttene. «Musikkskolen» i Kristiansund har fostret opp en mengde dyktige musikere, så den har vært og er svært viktig for byen.

Jeg ble både våt og kald under konserten, men ble desto mer og mer varm innvendig av det jeg opplevde. Torodd Wigum er fremragende dirigent, og en flott person som jeg håper også i framtiden vil komme til Kristiansund. Likeledes håper jeg at Rune Tylden blir en fast gjenganger. Han er en svært dyktig arrangør.

Jeg gleder meg allerede til neste jubileumskonsert som er den 2. november – og ikke minst til «Nøtteknekkeren», som jeg mener er det beste vi kan oppleve av underholdning her i byen.

Avslutningsvis vil jeg rette en takk til alle som medvirket til at jeg og de andre som var til stede, fikk en fantastisk flott lørdags ettermiddag.

Kommentarer til denne saken