Kristiansund Sjakklubb var lørdag og søndag i samarbeid med Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal arrangør av turneringer både i lynsjakk og hurtigsjakk.

Og en av de som imponerte var unggutten Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl fra Kristiansund. I lynsjakkturneringen lørdag kom han på andreplass, delt med Håkon Bentsen fra Molde. De to fikk 12,5 poeng på de 15 rundene som ble spilt. Joachim Berg-Jensen, som hadde tatt turen fra Trondheim for å være med, vant med 13 poeng.

– En sterk prestasjon av tiendeklassingen Lyngsaunet Ytrestøyl som stadig tar nye steg framover som sjakkspiller, skriver Kristiansund Sjakklubb i en pressemelding om turneringene.

Også i hurtigsjakk imponerte Lyngsaunet Ytrestøyl. Han vant turneringen søndag med 5 av 6 poeng. Vegard Simensen fra Kristiansund ble nummer to med 4,5 poeng, mens Noralf Stuhaug fra Volda Ørsta ble nummer tre med 4 poeng.

Barneturneringer

I tillegg til åpen turnering i lynsjakk lørdag, ble det også avviklet to turneringer for barn og ungdommer. I begge turneringene ble det spilt hurtigsjakk.

I barneturneringen var det tre moldensere som var best. Bjørn Mennink Røyrvik vant med 6 av 6 mulige poeng. I ungdomsturneringen var det Kristiansunds egen Tarek Alkhatib som var best. Han vant fem av fem partier. På de neste plassene fulgte Amadeus Sevaldsen Sveggen og Jacek Stefan Kotkowski. Begge spiller for Kristiansund.

Totalt var det 49 deltakere i de fire turneringene som ble spilt i sjakklubbens lokaler i Hauggata i Kristiansund sentrum.

Oppladning til lag-NM

Sjakklubben skriver videre i pressemeldingen at de lokale sjakkspillerne er nå inne i en hektisk del av sesongen. Det gjenstår fortsatt noen partier før klubbmesterskapet er ferdig. I vår er spillerne er delt inn i tre klasser. I den øverste klassen er det fremdeles åpent hvem som går av med seieren. Der er det Petter Andreas Wadstensvik, Sindre Lyngsaunet Ytrestøyl og Vegard Simensen som kjemper om å bli mester.

Tore Kristiansen er allerede vinner i gruppe B. På samme måte er Amadeus Sevaldsen Sveggen vinner i gruppe C.

Flere av de nevnte spillerne skal også snart ut på tur. Kristiansund stiller med hele tre lag i lag-NM i Drammen 26.-29. mai. I tillegg vil flere fra nordmørsklubben delta i Landsturneringen i Kongsvinger i sommer.