Spjelkavik Drillklubb var arrangør av midtnorsk mesterskap på Ellingsøya. Det var deltakere fra både Møre og Romsdal og andre deler av landet med.

Det har altså gått over to år siden sist det var avviklet en drillkonkurranse hvor alle konkurrerte i samme arena. Det har vært konkurranser hvor deltakere har sendt inn videoer og blitt bedømt ut fra det, men det er selvsagt noe annet når de møtes ansikt til ansikt.

– Det er ikke til å stikke under stol at det har vært utfordrende å holde motivasjon og engasjement oppe, sier Beate Thy i Kristiansund Skolekorps.

Ros til trenere og foreldre

Men nå er både hun og alle de dyktige drillerne fra Kristiansund glad for å være i gang for fullt igjen. Det er en stabil gruppe som trener i Dahlehallen.

Thy gir ros til trenere og foreldre som har stilt opp for at de unge utøverne har hatt best mulige treningsforhold selv om det i perioder har vært helt stopp og i andre perioder har vært treninger med restriksjoner.

– Trenerne har gitt drillerne hjemmelekser de har sendt inn hver uke. Foreldre har byttet på å stille opp som smittevernvakter, og utøverne har vært flinke til å holde avstand. Derfor var gleden veldig stor da de endelig, friske og raske, kunne dra til Ellingsøyhallen for å konkurrere, sier Thy.

Noen deltok på sin aller første konkurranse. Både nybegynnerne og de mer rutinerte utøverne leverte ifølge Thy flott innsats.

Indiane Helseth dro hjem med to førsteplasser. Hun vant Solo 1 baton Senior Intermediate og Drilldans Solo Senior Intermediate.

– Indiane har kommet flyttende til Kristiansund fra Østlandet, og er et kjærkomment tilskudd til troppen med sine fantastiske triks med drillstaven.

Amalie Haga fikk også med seg en førsteplass hjem. Hun var best i Solo x strut Preteen Intermediate.

Lykke Kristin Mjønes Bredesen ble nummer to i Solo X strut og nummer tre i Solo 1 baton Juvenile beginner.

Tiril Loe Skjelbred ble nummer to i Solo 1 baton preteen intermediate.

Kristiansund Skolekorps stilte også med tre troppsprogrammer. Det ble seier i alle tre.

– Det er ikke så mange drilltropper i Norge som stiller med Showtwirl eller Traditional majorettes, og Kristiansund Skolekorps ble i høst tatt ut for å prøve å kvalifisere seg til EM i Kroatia. Men dessverre ble det besluttet å kansellere deltakelsen, så troppen krysser fingrene for at de klarer å kvalifisere seg på nytt etter sommerens NM.

Resultater

1. plass: Indiane Helseth – Solo 1 baton Senior Intermediate

2.-plass: Amy Fredsvik – Solo 1 baton Junior intermediate

2. plass: Tiril Loe Skjelbred – Solo 1 Baton Preteen Intermediate

3.-plass: Lykke Kristin Mjønes Bredesen – Solo 1 Baton Juvenile beginner

3.-plass: Julianne Storvik – Solo 2 baton junior intermediate

1.-plass: Kristiansund Skolekorps – Twirl team

1.-plass: Kristiansund skolekorps – Showtwirl Corps

1.-plass: Kristiansund skolekorps – Traditional Majorettes Corps

3.-plass: June Norvik Kletten – Drilldans Solo Preeten Advanced

1.-plass: Indiane Helseth – Drilldans Solo Senior Intermediate

2.-plass: Lykke Kristin Mjønes Bredesen – Solo X strut Juvenile beginner

1.-plass:Amalie Haga – Solo X strut Preteen Intermediate

2.-plass: Runa Frøytun – Solo X strut Junior Intermediate